Naglar


Jag har tänkt en del på det där med naglar. Vi klipper Lovas fingernaglar (gud, säger man så? haha) säkert 2 gånger per vecka, men hennes tånaglar har vi fortfarande inte klippt en enda gång sedan hon föddes. De växer helt enkelt inte, eller det gör de väl säkert, men i snigelfart. Det är ju i och för sig samma för oss vuxna, att tånaglarna växer saktare än fingernaglarna (åter igen, vad fult det låter), men över 4 månader utan klipp, eller egentligen 4+9 månader, är ju jättelänge.

Äsch, vilket äckligt inlägg det här blev. Om naglar liksom, haha. Nu ligger Lova och powernapar en liten sväng här, när hon vaknar ska vi börja göra oss redo för att spendera en dag ute i solen. Och lunch först på det i och för sig. Nu har hon förresten ätit katrinplommon i två dagar, men det har inte hjälpt magen än, så idag tror jag att vi testar lite päronpuré som många av er tipsat om. Kram på er.21
Zarah - mamma till Oline

Det kan dröja ett par dagar innan det sätter igång. Min dotter fick äta plommon i ungefär 4 dagar innan det satte igång, och det satte igång med besked. Haha! Hoppas det går bra.

Sandra - mamma till Levis

Vi har inte heller klippt Levis tånaglar än, de växer verkligen i snigelfart!Angående bebisar med trög mage. Levis fick massa problem med det när vi började med ersättning så vi har provat det mesta. Vet inte riktigt vad som funkat bäst men han brukar bl a få olja i ersättningen och när han inte har fått det så märker jag att det blir värre direkt. Kanske kan försöka blanda ner lite olja i maten ni ger? rapsolja ska tydligen va bra då det inte smakar så mycket.

Jossie - Mamma till Edvin

Vi har inte heller klippt tånaglarna :P

Malin-mamma till Arvid

Arvid hade också jätteproblem med magen. Men det tar som någon tidigare sagt några dagar innan katrinplommonen ger resultat. Arvid älskar Aprikospurén som de e lite päron i också, både aprikos o päron är ju lösande!! Kram

Malin-mamm till Arvid

Den e från nestlé förresten! =)

Louise - Lokes Mamma

Haha va lustigt, satt just o kolla på lillemans naglar här hemma innan jag läste här.. Och funderade just på att jag kanske borde klippa hans naglar, men dom är ju så smååå, men vassa! Haha

Seema, Mamma till Lova

Katrinplommon kan stoppa upp.

så tror det kan gå bättre med päronpuren :) japps, jag tror på den ;) mm..

Seema, Mamma till Elvira och Leon

Katrinplommon kan stoppa upp.

så tror det kan gå bättre med päronpuren :) japps, jag tror på den ;) mm..ps.ursäkta mig inlägget före.. vet inte alls vad jag tänkte på.. förlåt förlåt förlåt. pinsamt det blev !! mm, pinsamt pinsamt pinsamt !! mm.. pinsamt värre ! kan bara skylla på trötthet. men ursäkta igen :/ fasikens ocks¨å. ursäkta sväordet med !! ds.

Linnea (med dotter Saga)

Inget är äckligt när det gäller små bebisar! Så söta små fötter! :) Satt faktiskt precis med nagelfilen framme och tittade på Sagas naglar och funderade på varför bara en av hennes tånaglar är lite för lång trots att jag aldrig klippt eller filat dem medan naglarna på fingrarna växer så snabbt. Skönt iaf, är tillräckligt pilligt att sitta och fila fingernaglarna (ja det låter faktiskt konstigt) i evigheter. Ska nog våga mig på sax nästa gång.

Maria- mamma till Alice

här är det lika med naglarna :) men vågar inte klippa så jag filar ner dom :)

Amanda

Tänk på att mogna päron är lösande, men mindre mogna päron kan vara stoppande. Samma med banan. Så om du gör på egen frukt - se till att den är riktigt mogen :) Hoppas det löser sig snart för lillan.

Hannele - mamma till 2 prinsar

Svar:

Ja det är jättemysigt med babysim ^^, det håller jag med dig om!Aaaw..vad sött! :D hih..

Tova

haha, det där har jag också funderat på, fast med mina egna naglar då :P kanske är det så att urtidsmänniskan hade mer användning för finger-naglar och att det är därför de växer snabbare... haha.Usch, minns hur ofta vi fick klippa Elliots fingernaglar som liten, han rev sig själv jämt :/

Kram

www.luciadesign.se

Jag ville bara önska er en glad Valborg! Hoppas ni får en mysig kväll.Kram Jenny - www.luciadesign.se

Personliga namnsmycken

Anna

Nestlé har en yoghurt med päron banan tror ja de är, den är jätte bra i små mängder i fall de e förstoppning.

Tess

Junies naglar växer som ogräs tycker jag, precis som mina egna.. ;)

Tånaglarna har jag kanske klippt två ggr men det är inte för att de blivit långa utan för att de av ngn anledning är vassa som tusan!Ger du henne bara mat nu?

Sviskepuré hjälper ju oftast men med tanke på att hon är en liten bebbe så ska du nog inte vara orolig så länge hon inte verkar ha ont iaf. De bajar ju lite hipp som happ tycker jag. Vissa dagar inget och sen andra är det baj hela tiden.

Hoppas ni har en mysig Valborg! kram!

Josefine2011-04-30 @ 16:31:47Postat av:

- Hoppas du får en bra valborg :)!

malin

Hihii här är det samma sak, har inte klippt tånaglarna alls men fingernaglarna desto mer =)Vilka härliga bilder det var i inlägget under!!

Sandra

Moa är snart 11 månader och jag har aldrig behövt klippa hennes tånaglar. Tror att de nöts ner mycket mer än fingernaglarna.Angående päronpurén. Det gav vi till Moa när hon var hård i magen och det fungerade jättebra MEN bara om jag gjorde egen puré. Köp päron, skär i bitar, koka tills de är mjuka och mixa med stavmixer.

Går utmärkt att frysa in i iskuber.

Testa det! =)

Tina - Minnas mamma

2 gånger i veckan? Hennes naglar växer nog jättefort! Minnas tånaglar har faktistk vuxit lite. Härom dagen funderade på om jag skulle klippa stortånageln, men det har jag inte gjort än. Hon är bara 9 veckor men jag tycker hennes tånaglar snart borde klippas faktiskt. Hennes fingernaglar klipper vi typ varannan vecka :)

Johanna - MyShoebox.se

Vi har aldrig klippt Charlies tånaglar heller, men han är ju bara 2,5 månad. Fingernaglarna klipper eller river vi kanske varannan vecka. De (vårt BB/BVC) rekommenderar faktiskt att man river eller filar naglarna, inte klipper, men jag tycker det känns bättre att klippa... Även om naglarna är mjuka så känns det ju elakt att riva/dra av dem... Kom på att hans stortånaglar har jag kunnat riva av en gång, fast då hade liksom den vita kanten börjat lossna av sig själv så jag kunde lätt ta bort den Lovas kanske också lossnat lite, men att det hamnat i en strumpa eller så :)

Annonsera här »