Matpakker&Packning

Nygräddade pannkakor med en mix av vete- och fullkornsmjöl, skivad banan och blåbärssylt fick bli sen lunch här hemma idag. Perfekt att slänga ned i matpakken imorgon tillsammans med frukt och grönsaker också, skönt att ha det fixat. Puh, ni svenskar ska vara så glad att era barn slipper matpakker och att ni slipper stå och göra dom, eller framför allt slipper försöka hitta på något näringsrikt och varierat att stoppa i dom varje, varje, varje dag.

Jag har suttit på en filt på golvet och stoppat glas med tidningspapper så att jag är alldeles svart om händerna efter trycksvärta, haha. Micke gör allt det stora packandet och allt lyftande och bärande och släpande och städande och hejochhå, men lite kan jag iallafall bidra med och efter de senaste dagarna är det nästan så att det ekar smått här hemma. Skönt att känna att vi "begynner å komme ajour".

24
Malin | Mama - Fitness - Fashion

Mmmm, men gud vad gott! Vill komma och luncha hos er med detsamma :D Ja, vi är både glada och tacksamma över att få tillagad mat på dagis. I alla fall jag då, hihi :)Såg nu hur lik min nya stämpel för foton blev din. Blev nog omedvetet inspirerad. Ska ordna en ny ikväll, inte meningen att "sno" din, hihi!Puss <3

Mamma Wild

Haha! Det tror jag inte :} Det brukar ju vara lite si & så med storlekar, kan ju skilja sig hur mycket som helst beroende på vilken affär det är ifrån :}

My

Får de ingen mat alls på förskolan?

Svar: En måltid per dag plus mjölk och frukt, men norskarna äter bara smörgås tyvärr, ofta med lite matigare pålägg, så två mål skal med om man inte äter frukost hemma vilket Lova ofta gör och då skickar vi alltid med en ordentlig matpakke till ena måltiden :)
Madeleine

Rebecca

Ojoj. På våran sons dagis får de morgon; ordentligt med frukost finns allt du kan tänka dig, fm;fruktstund, lunch mät +hur mycket knäcka och dricka, em; mellis bestående av mjölkosmörgås eller hemlagaf kräm och smörgås. Vid 16 får barnen som blir hämtade efter frukt och dricka. Tycker avgiften är dyr som vi betalar med tanke på vad lite han går på dagis men nu kan jag tänka att det är värt allt och veta att han har det bra i hemförelse :))

Svar: I know, samma när jag var liten och på alla (vad jag vet) förskolor i Sverige, väldigt tråkigt att ett av världens rikaste land inte tar efter lite där! :) Kram!
Madeleine

Nena: Foto - DIY - Inredning

Tycker fortfarande det är knasigt att dom inte får ordentlig mat.. Men pannkakorna såg å andra sidan otroligt goda ut så lilla fröken är nog nöjd ändå :p jag blev åtminstone väldans sugen av bilderna :p

Mikaela

Oj,vi har det väldigt bra i Sverige.För 840 kr får en 5åring gå heltid på förskolan och då ingår frukost,fruktstund,lunch och mellis.Jag klagar inte :)

Joanna-Livet med Asperger+reumatism

åh nu blev jag sugen på pannkakor:P

Carin

Mysiga bilder, Ska vi följas åt via bloglovin, skulle vara roligt att följa dig på din resa mot tvåbarns mamma.

Nilla :)

Mums vad gott det där såg ut, jag är så svag för banan och blåbär på pannkakor och även gröt.

Vilken jobb med "matlåda" varje dag, vet att Josefine också skrivit om det många gånger.

Puss

Sarasdiary

Mums vad gott med pannkakor! Det var längesen vi åt här hemma :-)

Ha en mysig kväll <3

anna-gustavs mamma

Ja, bra mat på dagis skall vi vara tacksamma för! Kul på ett sätt att påverka sitt barns matintag, men jobbigt i längden! Pannkakorna såg hur som helst otroligt goda ut!

Zarah - mamma till två små och matte till mops

Å snart bor ni i nya fina lägenheten! Kramar

Evelina - mamma till Lucas

Shit va gott!!! Måste verkligen göra de någon dag :) hihi..Men de lät himla jobbigt att hålla på o fixa mat att ha med sig varje dag...

ida

Hej, här läst din blogg ett tag men inte kommenterat alls tidigare tror jag - får bli bättre på det. Tycker att det är lite spännande med skillnaderna mellan Norge och Sverige i stort och smått. Man tror att allt ska vara så lika.

Hur som helst, vi gör också matlådor varje dag eftersom både jag och mannen tar med lunch till jobbet. Vi lagar alltid mer till middag och gör lunchlådor av resterna. Kan ni inte göra så till Lova med så slipper ni laga extra?

Tack för en härlig blogg!

Svar: Så roligt att du lämnar några ord :D Ja, matlådor blir det de dagar vi äter sånt som är lovamatlådevänligt och om de inte har turdag och de är i farten (=inte kan värma, en dag i veckan), men fröken här är väldigt kräsen men maten och vill allra helst bara äta korv och pasta, typ, så äter vi tex lax och potatis till middag känns det inte bra att skicka med det när jag vet så väl att hon inte gillar det, då är det bättre att prova de "nya"/"äckliga" maträtterna här hemma och försöka få i henne det här :)

Kram och tack själv! :D
Madeleine

Eva

Är fortfarande rätt förvånad att de inte får lagad mat på förskola i Norge.. Hur är det i skolorna då? Får Lova med sig mat som kan ätas kall, eller har de möjlighet att värma maten? Stella får frukt vid fruktstunden, lagad lunch (supermat, verkligen) och rejält mellis med yoghurt och flingor eller gröt, till exempel. Till både lunch och mellis får de smörgås till. Så vi ska verkligen inte klaga!

Hanna Z | Mamma - Mode - Gravid

Mums så gott! Nu blev jag riktigt sugen på pannkisar här, hihi. Och ja, fy tusan vad jobbigt att behöva tänka på matlåda till dagis. Såå glad att Elliot får lagad lunch där varje dag.

Mette

Ja ursch vad jobbigt med matpakke! Tycker det är tillräckligt jobbigt att tänka på middagen!

Rosanna

3 åringar i Sverige går gratis på Dagis

dianasdrömmar

Mums det lät gott kram Diana

michaela- med syskon i magen ♥

ja men visst ärdet märkligt att dom inte "vill" ha lagad mat till barnen i norge? som du sagt tidigare så är ju dagisavgiften ganska saftig så då kan det gott ingå lite käk till dom små! :)

Annica

Åh, fresterska! Jag vill ha de där pannkakorna! ;-) Send them? ;)Nåja, vill du höra en rolig sak? ;p Min svärmor har, efter helgens "äventyr" fått för sig att ge mig både stressförbud och lyftförbud, bara för att inte det ska bli något mer problem med bebis. =o) När jag igår var i skolan smsade hon och sa att jag skulle strunta ifall det såg dumt ut och LÄGGA mig NED i klassrummet, annars skulle hennes höger komma och hjälpa mig till liggande *skratt* Vi har en liten hård jargong mellan oss men jag vet hon bara menar ytterst väl. =)

Svar: Hihi låter som en bra svärmor som vill att du tar hand om dig och liten i magen <3KRAM
Madeleine

Elin

Ett enkelt lunchrecept som min 20 månaders älskar, är uppstekt korv, "i bitar", med ris och frysta grönsaker, brukar köra på blandningen, ärtor, majs, och paprika. Blanda ihop hela kompotten till en röra och servera! :)

Milena - mamma till Leah och Emilia

Först och främst... GRATTIIIISS till den lille/lilla i magen, ooooh så roligt! Jag sitter här minst lika förväntansfull för er också, haha!Detdär med matpakkarna alltså..jag blir tokig. Det är ett himla styr här också! Dagisfröknarna pratade så mycket om Leahs matpakkar (positivt), vi gör alltid en ordentligt måltid så som kanske snitzel, spaghetti och kötffärsås osv. En dag frågade jag varför de tyckte att just hennes matpakkar var så speciella (en till frukost och en till lunch), då sa de att barnen i just den barnehagen (jag vet inte hur de är i andra) äter smörbröd till frukost..och smörbröd till lunch?! Vaaa! Tänkte jag, äter de samma mat både till frukost och till lunch?! Inte så konstigt att de andra barnen bara har en matpakke med sig varje dag medan vi prackar på Leah två stycken..! Haha, jaja :) De sa ialla fall att vi inte skulle sluta med det för de vill helst att barnen ska äta varierat. Hur gör ni? :)

Johanna - Life by Me

Jag är också otroligt tacksam över att barnen får mat på förskolan! Han får nog mycket mer näringsrik mat där än vad han får hemma, vi är otroligt dåliga på grönsaker och frukt... tyvärr :/

Så en matlåda från oss skulle nog inte vara så kul!

Annonsera här »