Vigelandsparken

Idag har vi hängt i vigelandsparken hela eftermiddagen. Ätit nygräddade våfflor, matat änder, promenerat och spenderat tid som familj. Älskar dessa dagar och vigelandsparken som är så stor är perfekt att hänga i några timmar, små får dessutom springa av sig rejält vilket alltid är perfekt inför läggning då det gärna är myror i brallan annars, hihi.

Tusen miljoner tack för alla grattishälsningar och fina ord både här och på Instagram. Önskar att hinna svara er alla personligen sen för oj som varje ord träffat rakt in i hjärtat. Ni är helt underbara, varenda en av er, men om inte skickar jag iallafall en stor kram här ifrån dataskärmen. Så kul att äntligen kunna få dela med sig av detta stora, fantastiska som sker oss, lovar att ni ska få hänga med ordentligt. Ska berätta om första veckorna i ett inlägg senare idag eller i början på nästa vecka.

Puss!

Blogg - Gravid - Gravidblogg - Mamma - Mammablogg
22
Åsa

Skabli spännande atthöra om dina förstaveckor :)Ha en trevlig start på veckan :)

Christoffer

Gott med våfflor. :) (va jag snabb nu också? jag läser kanske mer än jag tror)

Svar: Haha ja! Eller mer än du vågar erkänna ;D
Madeleine

Thereseai

Åh tusen grattis! Va härligt med en liten till!

Jag började följa din blogg när du var gravid med Lova, och jag själv var gravid med tvillingar som föddes bara två dagar innan henne. Ska bli så kul att följa med på resan igen :)

Har lite frågor också, tråkiga frågor ursäkta mig.

Hur är attityden i Norge när det gäller jobb och graviditet?

Vet att du just precis börjat ett nytt jobb och "redan" är gravid igen, hur reagerar de på det på ditt nya jobb?

För här i Sverige så är ju attityden officiellt sådan att det är helt ok att tex anställa en gravid eller helt ok att bli gravid en vecka efter att man fått ett nytt jobb, men i praktiken så är det inte alls så. Hänger du med på hur jag tänker?

Tex en vän till mig blev i slutet av sin provanställning muntligt lovad en fast anställning. En vecka innan hon skulle gå över i den fasta anställningen och skriva på papper för den så berättade hon på jobbet att hon var gravid, och då försvann plötsligt den tjänsten och hon fick sluta. Senare fick hon veta att de anställt en annan. Liknande saker har hänt flera jag känner så här känns det som att man måste smyga med graviditeter för att inte riskera att bli diskriminerad på arbetsmarknaden. Och jag blev tex gravid nästan på dagen som min provanställning gick över i fastanställning (icke planerat iofs men ändå) och jag skämdes ihjäl när jag skulle berätta för min chef sedan för att man är rädd för att verka så planerad och elak som lämnar dem i sticket! Dumt att känna så egentligen men man ser ju vilken min man får från chefen när man berättar.

Oj va långt det blev nu :) , ville ju som sagt bara veta hur det är i Norge?

Ha det gott!

Svar: Det är ju olagligt att diskriminera en kvinna på grund av graviditet, men visst är det som du säger säkert lite tråkigt i allt för många arbetsgivares ögon, trots att det är en sån kort period av livet och förhoppningsvis anställningen. För mig är familjen viktigast, ett jobb är bara ett jobb och det fick bära eller brista :DKram från iphonen så kort kommentar, och tack!! :D
Nena: Foto - DIY - Inredning

Linda Blom | bebis i magen ♥

Ni är så fina! : )

Penny

Gratulerar! Så roligt! :-D

Charlotte

Ännu en gång grattis :) Du får lägga upp lite magbilder också när du skriver om de första veckorna :)

Jag tänkte fråga om du kan skriva några rader om den vagnen ni har nu, har en nära vän som spanar på just en sådan.. Kramen

Zandra

Grattis! Så roligt för er!! Nu längtar jag ännu mer till vintern då vi planerar att utöka vår familj :)

Grattis än en gång!!

Linn

Elsker jakken du har på deg! Nydelig er du :)Vigelandsparken er så fin og rolig, uansett tid på året. Tror jammen jeg må ta med mine små søskenbarn og gå en tur neste søndag :) De har jo en fin lekeplass der også :) Deilig for små barn i Oslo og ha en plass der de bare kan springe rundt, fritt og uten at foreldre sitter med hjertet i halsen :)

Hannah

Stort grattis till bebis i magen! Jag väntar själv mitt första barn i mars och liten är sååå efterlängtad!

Hoppas du mår bra & att du bara har det fint med magen. :)

Kram

Nena: Foto - DIY - Inredning

Mysdag <3 jag har också haft en supermysdag med barn/familjefotografering i en park i Malmö, fick helt enkelt låna lite av barnmyskänslan :)

Anna - Gustavs mamma

Men så ROLIGT att läsa att ni skall bli fyra! Jag blev helt till mig, dels för det är underbara nyheter och för att det skall bli så kul att följa er genom detta. Jag hoppas du mår bra och njuter av det nya som väntar! Grattis igen!

Emmelie - mamma till lilla L

Men Madde, va roligt! Tusen miljoner grattis till er! Så fin mage du fått redan. Kram

michaela- med syskon i magen ♥

du är ju sååå vacker i din nya kappa och nya mage hihi :)

Evelinas mamma

Grattis till nr 2 i magen! :) Vet du en galen sak? Jag är också gravid, i v 11. Beräknad till den 28/4-13. Hur sjukt är inte de?

Maria mamma till Tilde och Minnah

Åh grattis va roligt att ni ska bli fyra ha jag läst din blogg sedan du väntade lova :) så ska bli roligt att läsa om de nya också :) Grattis till er :)

Louise

Nämen åh GRATTIS supermamman!! Jag hade mina aningar, men så stod en snabb rad om mat och vin i något inlägg (tror de var under de senaste två månaderna i alla fall, rätta mig om jag har fel) men de var alltså bara maten till dig din lilla luring ;)

Ska bli så mysigt att följa "i väntan på liten två" och hoppas att de blir minst lika roligt som när "i väntan på liten" ett var på väg till världen.Massor av kramar till hela lilla familjen som snart blir stoora familjen (: (bara hund, ett hus på landet med vitt staket kvar nu) hihi ;)

Frida - mamma - foto - vardagslyx

Åh, massa många jättemycket grattis till lille/a bebisen i magen.

All lycka till er ❤

dianasdrömmar

Mums med våfflor, Vigelandsparken är så mysig :) kram Diana

freja

GRATTIS!!!!! Så himla kul, och så kul det ska bli att följa ert fina äventyr! Jag misstänkte nästan att det var på g nu hihi, kram/läsare

Mia ☆

Vilka fina bilder =) Den parken ser riktigt härlig ut!Kram!

Frida

Åhhh vad kul! Grattis grattis! Lagom ålder för en storasyster också :) hoppas att ni mår bra..kul att läsa om graviditet men själv är jag färdig med geaviditeter..fyra räcker :)Kram Frida

Joanna - Mamma till Willem och bebis i magen

GRATTIS :) åh vilken fin mage du har fått redan :)vart har du köpt din fina jacka/kappa ? :)

Annonsera här »