Vecka 39

Men goddag graviditetsvecka 39. Har en betydligt bättre vecka än föregående i backspegeln. Den startade fortfarande väldigt lågt med en hel del tårar, massa hormoner och en utsliten gravid mamma med sömnbrist, men har sakta men säkert klättrat uppåt igen vilket är väldigt skönt. Hoppas att det håller i sig fram till förlossningen nu. Ja, så gott det går iallafall när man inte får sova mer än max en timme sammanhängande om nätterna innan man vaknar av värkar eller toalettbesök. Sistnämnda är nog 6-8 gånger per natt nu, helt galet, men skönt när det synknar med värkarna så att jag ändå "skulle ha vaknat" och slipper kliva upp där emellan. Ja, rätt fokus är det som gäller här hemma, som sagt, och just nu går det faktiskt ganska bra. Kom på härom dagen att jag nog inte noterat mina senaste cravings så det måste jag ju göra. Råa och oskalade amadinepotatisar, råa champinjoner, men bara de små i ask som jag borstar rent från jord och står och äter direkt i kylskåpet, och så morot, oskalat där med. Det är ju något med min jordcraving alltså, det där suget för garage och smuts, haha, det måste komma där ifrån och har pågått en stund nu. Och såklart apelsinerna med det vita, det hänger i så måtte lillebror vara ute innan apelsinerna är borta helt och hållet från butikerna ;)

Magen växer inte något särskilt utåt längre, den bara faller lite längre ned för varje vecka och vilar verkligen på benen nu när jag sitter eller ligger. Tänk att han legat fixerad i så många veckor, lilla vännen, det kan ju inte vara kul - lika bra att du kommer ut nu tycker vi!

Andra barnet - Blogg - Cravings - Förvärkar - Garage - Gravid - Jord - Mage - Mamma - Mammablogg - Vecka 39
18
Therese

Oj vad du kämpar på! Ja, du har ju inte nåt val direkt men ändå :) Är ju bara fånigt att gissa när den lille kommer ut men bara för att jag fyller på onsdag den 24 April, så tror jag ändå att han kommer då ;) Kramar

Nea- 2barnsmamma till en 08:a & 09:a. Gravid med bebis nr 3

Så skönt att det känns bättre igen. Jag hade en jättebra dag häromdagen..sen över natten omkullkastas allt och man är nere på botten igen =(. Nu tycker jag gott att våra små kan titta ut!!Tycker din mage är så jäkla härlig!!Kram

Anna- Mamman som drömmer och längtar efter ett större boende

Du är dirty :) Haha nej skämt och sido ! Ja nu får han ta och titta ut snart:) Kram

Sarasdiary

Vackra vackra Madeleine! <3

Nu får du ta och komma ut lillebror!Många kramar från mig och Tilde <3

michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥

att du kan ha så mycket värkar utan att han ramlar ut. för det måste ju ha någon verkan? tror nog ändå att han kommer trilla ut utan att du knappt hinner märka av att du fött barn. du har liksom pyttsat ut hela förlossningen på flera veckor istället haha ;)

Svar: Haha! Jag tror och hoppas på detsamma jag:)
Hanna Z | Mamma Mode Skärgårdsliv

Åsa, Tindra å bebis i magen

Massa kramar till dej <3 snart snart snart så är vi i mål!

Jag trodde jag skulle bli snittad idag men nope på tisdag smäller det för oss.

Här är lillebror så långt ner i bäckenet så det var svårt att få någon direkt uppfattning på ultra hur stort huvudet är, men jag skulle inte kunna föda normalt det såg gynekologen igår!Nu får vi spurta tillsammans!

Kraaaam

ISLANDSMAMMA

Spännande och hoppas din lille prins kommer snart :-)JIPPIE i dag tog jag mina första gravidbilder av mageN, hihihihi vecka 34 men better sent än aldrig:

http://www.islandsmamma.se/?p=13145TREVLIG KVÄLL söta fina :-)

Liselotte, 24 år och 3 barnsmamma

Du ska se att han snart tittar ut lilla fina Lion.Kram

linn

Ja vi sa precis igår att ungen nog kommer ut som en conehead eftersom den stått på huvudet och gnott så länge :P

Sophie

Tänk att ni är här nu i vecka 39, det trodde man inte när du hade det så kämpigt och oroligt en tid. Men han var ändå en stark och envis liten kille och nu är ni nära mållinjen:) önskar er en härlig fredagskväll!

Lina

Helt otroligt att du gått såhär långt! Jag går in varje dag och kikar och tror att bäbis har tittat ut, med tanke på hela din graviditet ! Ni har kämpat på bra du och lillkillen :) Själv räknar jag med att gå över tiden igen, går in i v.36 imorgon ;)Kramar

Malin S

Tänk att han stannat kvar inne i sitt lilla bo hela tiden ut! Fantastiskt ändå... Slitigt och kämpigt för dig, såklart, men ändå det bästa. Önskar dig verkligen VILA de här sista dagarna som är. Åh... Du får ju inte bli helt slut. Ta hand om dig så gott det går. Kram

Joanna

Nu är du nära! Kämpa på! Jag vet ju som sagt på ett ungefär hur du haft det under graviditeten. Hade ju också mycket värk, mkt sammandragningar / värkar tidigt, och sov nästan inget alls på slutet. Fy, det är inte lätt alls, speciellt då man har en liten skatt på 2,5 år redan som vill va med mamma och leka som förut. Det är knäckande! Jag gick över tiden 2 veckor ( åh, vad det var tufft! Ville bara få föda, slippa smärtan, starta vårt nya liv) men för 1 vecka sen kom världens finaste lillkille! :) Och nu bleknar minnena av smärtan och allt det jobbiga, och lyckan och alla nya minnen tar plats. Vill bara säga, jag vet hur det känns! Och du har gjort det så bra!! Snart är han här, än om jag vet att tiden typ står stilla för dig just nu. Håller tummarna att han kommer till er snart, och gärna nu när du mår bättre! Kramar!!

Johanna - Life by Me

Men fina fina du! Förstår att du måste ha det jobbigt, men ändå kan vi aldrig FÖRSTÅ... Hoppas han kommer snart lillebror. Men det kanske är därför du känner dig piggare? Kroppen samlar kraft för vad som kommer ;)

Malin -Änglamamma

Känner igen det där med apelsinerna! Så gott!

Helena

Idag kommer han :) för idag fyller jag år ;)

Tofva. Rosa Prinsessa

Tänk att magen kan bli såå stor!! :) Så kul att du fotar så fint varje vecka! Kul att ha sen kan jag tänka mig >:)

Evelina - mamma till Lucas

Haha du har så roliga cravings :) Skönt att du har bättre start denna vecka. Rätt fokus som du säger ;) Härligt att höra... men tråkigt att du inte får så mycket sammanhängande sömn...Stor kram till dig, nu är de verkligen när! :)

Annonsera här »