Smaka Gröt

Vi var allt lite skeptiska till en början men idag var det bekant och ganska så smaskigt tror jag. Mysigt för pappa och syster att få mata också, även om Lion nog föredrog den förstnämnda, haha.

Jag är egentligen lite skeptisk till att börja med gröt, tänker att det är bättre med potatis och liknande som start, sånt som inte är sött, men i och med att nätterna inneburit mycket mat senaste tiden och eftersom att han hade tappat på sin egen viktkurva sist vi var på helsestasjon så tror jag nog att det blir bra ändå, han är ju en stor liten kille men maten dagtid hade vi tänkt vända med en stund till. Skynda låååångsamt är det verkligen som gäller med Lion, typiskt andra barnet kanske för oh, det går ju så fort ändå!

Idag har det varit full rulle här hemma med båda barnen. Prinsesslekar, vännerbesök, filmtittande, matlagning på riktigt och matlagning på låtsas och ja, lite av varje egentligen. Nu säger vi hej helg. Underbart. Önskar er alla en fin sådan.

4 månader - Blogg - Första - Gröt - Mamma - Mammablogg - Mat - Smakportion - bebis
18

En torsdag

Var en tur på köpcentret idag. Behövde införskaffa några mjuka bebishaklappar inför smakportionsstart. Och fylla på mitt johannaenergiföråd. Och för att inte tala om stilla mitt frozenyoghurtbegär. Jag är beroende och så barnslig för jag älskar dom där kulorna man kan ha på som poppar i munnen, haha, minns ni det godiset som fanns när man var liten? Och visst är haklapparna söta? Vi kommer köra på en sån där mjuk babybjörn i gummi sen när han blir större, en sån Lova har, men dessa är perfekta att börja med.

Nu är det soffkväll på gång här efter ett telefonsamtal med min kära Jenny. Ska boka flyg upp dit i höst för hela familjen. Längtar. Nej, jag är supertrött så vi hörs igen imorgon!

5

Waterfall Braid

Vill så gärna lära mig att göra en sån där waterfall braid, de är så vackra , speciellt när de ser ut att bara vara ditslängda sådär slarvigt. Hemligheten är att göra en inbakad fläta där du släpper ner översta slingan hela tiden för att hämta upp en ny. Låter ju jättelätt men nja, får nog öva lite till, haha, kul att få variation i min klämma som jag har där bak nästan varje dag iallafall.

Jisses, jag var hos kiropraktorn igår och jag skojar inte när jag säger att jag var på väg att ta upp telefonen för att ringa Micke och säga att han var tvungen att komma och möta mig de få metrarna vi har hem, jag visste knappt hur jag skulle kunna gå och det gjorde ont bara jag andades, helt sjukt, kändes som att jag varit i slagsmål, haha. Tuff natt på det med säkert 7 amningar och massa "aj, aj, aj" så fort jag rörde mig, men lite ont längst vägen får jag nog räkna med om jag ska få ordning på rygg och nacke, och tur att Lion varit snäll med mamma idag.

Nu ska jag göra en stor islatte och sätta mig på balkongen, vardagslyx minst sagt!

13
Annonsera här »