En treåring

Igår kväll satt jag länge och pratade med min dotter på sängkanten. Hon är världens bästa och jag är så stolt över henne att jag nästan spricker, men hennes treårstrots tär på oss två och jag försökte förklara för henne att man kan prata. Vi kom överens om att det är det nya från och med nu, hon ska prata ordentligt, inte skrika eller gråta eller gnälla, och jag ska inte bli arg. För ja, ibland blir jag det, även när man inte borde.

Vi får se hur det nu blir med det, trotsen är ju en fas de måste gå igenom mer eller mindre, men skönt att få pratat ut iallafall och idag har varit en sån fin dag hittills. Såna där man lever länge på. Hon är så klok, de är så fina våra barn, utan att vara ett dugg partisk, hihi.

Tänk att det är första december och advent på söndag, november gick lika fort som oktober och månaderna innan det. Visst känns det som att åren går fortare ju äldre man blir? Det gäller att hänga med! Tips till er som också planerar att kika på julklappar online, är att det är e-handelsdag idag, black friday, med massa reor och erbjudanden i shopparna.

KRAM

3 år - Barn - Trots
13
Jag o dom små

Du är inte ensam om att bli arg mellan varven. Jag veeet ju att man ska vara så pedagogisk och att barnet utvecklas och bla bla bla. Men när man har en treåring i värsta trotspen och en tvååring på väg in i en trotsperiod är det inte alltid lätt att vara lugn och harmonisk.

Skönt att ni fick prata om det och jag håller tummarna för att ni tillsammans kan fortsätta på det spåret.

Och du, jag håller med dig om att era barn är väldigt fina!

Svar: Eller hur, puh! Och ja, då har ju jag "bara" en så kan ju tänka mig hur det är med två!! Heja oss, tur det är ljus på andra sidan tunneln, sägs det ju iallafall ;DKramar och detsamma <3
Madeleine

Christine

Fast att uppfostra genom att aldrig bli arg är säkert fint i teorin men i praktiken då? Det slutar bara med att vi skuldbelägger oss själva. Alla blir arga! Har aldrig hört om någon förälder som aldrig tappar tålamodet.

Dina barn är jättefina!

Svar: Visst är det så, och man måste såklart sätta ner foten, säga ifrån och visa rätt och fel, men det jag menar är att när Lova har sina raseriutbrott så hjälper det sällan att i stundens hetta bli arg tillbaka, utan det som funkar här ÄR ju att prata, men där och då är det ju inte alltid så lätt att följa... ;DKram!
Madeleine

michaela ♥

klart att man blir arg då och då. herregud allt annat vore väl högst omänskligt känner jag haha. vi har nog ännu så länge sluppit jättetrotsen men det är fasligt mycket nej här hemma nu och jag gissar på att det är en liten förvarning..

Zandra

Ja det där känner jag också igen. En dotter som blir tre i dec och ja vi har också trots här hemma och ja jag blir också arg ibland. Vi har också haft ett snack men henne och det blir bra i några dagar och sen är det på det igen :/

Det är nåt dom går igenom och jag försöker att inte säga nej allt för ofta för det triggar igång allt men vissa saker får inte en treåring göra själv och det är väl där det inte är roligt henne längre och hon blir arg. Så vi hjälps åt med saker men det är inte lätt ibland. Men vi har haft en bra period nu ett tag så jag hoppas det håller i sig :)

Det är bara att bita ihop och ta några andetag så löser det sig :) Det är skönt att man inte är ensam i detta iaf!

Mikaela

Även om man inte får?Klart man får lov att bli arg och även visa det.Tror det är bra för barn att visa alla sorts känslor,att även vuxna blir arga,ledsna osv.

Svar: När man inte borde är såklart ett bättre ordval, som jag skrev högre upp så brukar prat vara bästa medicinen i stundens hetta när trotsen kommer fram :)
Madeleine

Milena - mamma till Leah och Emilia

Man är bara mänsklig! Jag vet inte hur många gånger jag hade kunnat skrika om dagen, men jag kokar inombords istället. Jag tänker på dagisfröknarna varje gång jag blir arg..hur klarar dom att vara så lugna? ;D Sen var fröknarna lite smarta förra vintern, vi fick en sååå fin tavla i julklapp av Leah, med hennes handavtryck, och denhär dikten skriven på:*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*HenderDet hender du blir lei, jag gör deg ganske sliten

jag setter merker overalt. fordi jag er så litenMen hver dag blir jeg större, ja en dag blir jeg STOR

Og alle mine avtryck blir bare svake sporHer er mit lille avtryckk så du kan huske og forstå

hvor söte hender jag hadde den gangen de var små*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*Jag och Joakim satt och grät ikapp när vi fick den, och jag fäller en tår för var gång jag sätter mig ner och läser den en extra gång. Den finns alltid någonstans i huvudet som får oss att inte skrika och skälla för mycket, utan PRATA. De små söta kan inte hjälpa att de är som de är och en dag kanske man til och med saknar dessa små små dispyter, som kanske blivit ännu större när dom är stora ;)

Svar: Men åh, fick gåshud näs jag läste, såå fint <3
Sama

Evelina - mamma till Lucas

Asså de där är så svårt... Ibland hinner man liksom inte sansa sig utan de bara blixtrar till o så ryter man i som bara den. O ÅNGRAR SIG BIG TIME efteråt! Men vissa dagar är den där stubinen kortare än andra.Skönt att kunna sitta o prata lite :) Va stora de börjar bli!

Sanna

vilka magiska Bilder du tar !

vad har du för kamera och objektiv när du fotar alla dessa vackra bilder ?

Svar: Men tack, vad söt du är! Jag har 5D mrk II och har så gott som alltid på mitt 50 mm f/1,4 :D
Madeleine

Anna

Ojoj oj, våra små Low/vor verkar vara så lika! Jag sliter mitt hår här hemma var och varannan dag. Min Lowis är stundtals ett monster, hemskt att erkänna men hon är verkligen det ibland, och ibland världens finaste lilla ängel. Känns konstigt att den man älskar högst på jorden kan göra en helt galet arg/frustrerad/besviken... En riktig liten retsticka är vad hon är också, vet precis vilka knappar hon ska trycka på för att mamma ska bli tokig! Älskade lilla-börjar bli-stora tjej, mamman här hoooooppas så att det värsta ska lägga sig snart för det har pågått mer eller mindre i ett halvår nu! Vill inte känna dessa hemska skuldkänslor när jag tänker tillbaka på vissa dagar! Puuh! Kram

Svar: Hahah ja vi brukar kalla Lova för lilla djävulen ^^men ja, det ÄR slitsamt, såklart, och det tror jag att alla tycker mer eller mindre och till och från och det är viktigt att försöka att inte skuldlägga sig själv för det - dikten här över var så himla fin tycker jag, tror att jag ska skriva ut den och sätta upp! Men ja, nu har det pågått en bra stund här också, känns som det är på sitt värsta nu kanske och snart blir bättre? Hoppas det för oss båda!! Kramar <3
Madeleine

Linda - Mamma till Selma

Maddee!! Jag skall inte skriva till dig om trots och likande.. För det har jag inte fått uppleva ännu. Jag tänker skriva till dig om bilderna. HERREGUD Madeleine! Du har bara totalt exploderat senaste tiden när det kommer till talang och fotografering. Du har varit otroligt duktig länge.. Men det senaste är det enormt bra vännen. Verkligen!!Och sedan vill jag ge dig en puss och en kram! Du är fanstastiskt! Även om du kan bli arg ibland, så finns det ingen bättre mamma till Lova och Lion <3

Svar: Men åh hur fin är inte du vännen?! Tack!! Och detsamma!! Alltså, åter igen, tänk om vi bott lite närmare och kunnat vara fotogalna ihop, och med våra små, åh! Längtar tills vi ses <3Stor kram från hela familjen
Madeleine

Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Ja, arg kan man verkligen bli ibland! Men det brukar försvinna fort :)

Rosanna

Jag blir också arg på mitt barn, han blir 3 år nu i December och jag blir arg . Även han blir arg och måste få vara de, först har jag alltid tröstat å försökt honom lugn, men varför? dom måste få bli arga å ledsna för annars blir de bekymmer senare.Du tar jättefina foton:)och ja, tiden går fortare ju äldre man blir, tyvärr så är det så. Efter 25 springer åren

Cecilia

Klart man måste få bli arg och ledsen! Både du och Lova måste få bli både arga och ledsna. Hur ska hon annars lära sig att hantera känslor? Hon testar ju nu och hon ser hur du gör. Det är otroligt viktigt att du visar henne hur du gör när du blir arg och att det är tillåtet att bli arg för att sätta en gräns. Hur ska hon annars lära sig att sätta gränser mot andra människor? Alla känslor måste få vara tillåtna så att hon lär sig om dem och hur hon ska hantera dem senare som vuxen. Och att prata förnuftigt med en tvärilsken 3-åring är inte det lättaste och hon är inte mottaglig för det just då. Vem är det just i stundens hetta egentligen? Naturligtvis ska man inte skrika eller skrämmas, men att visa att man blir arg och talar om det mår barnen bara bra av.

Annonsera här »