Torsdagsprat

Lilla buskillen, så redo för mat igår. Vi har börjat med både lunch, middag och kvällsmat nu, tillsammans med amning efteråt så inte riktigt fulla portioner om dagarna men han är glad i det mesta och älskar vatten så jag tror att övergången kommer att gå bra där sen. Jag hoppas det iallafall.

Idag var vi varit på läkarbesök för rutinkontroll. Godkändstämpel i rumpan, alltid skönt, och en del vidare prat om sömnen och lite guidning där. Så roligt förresten att våra små var precis lika stora vid denna kontroll, det skiljde bara några gram och 70 centimeter visade mätstickan både då och nu även om Lova var mindre när hon föddes.

Nu ska jag sätta mig och påbörja ny header tänkte jag, byta ut några bilder iallafall och se hur långt jag hinner, det känns som att det är dags såhär något år efter att jag började tänka på det första gången, haha. Sedan har jag faktiskt lite nytt på gång också, men får återkomma om det tror jag.

9

Sociala Medier

Lutar mig tillbaka med en kopp honungsté medan lilleman vilar. Vaknade nämligen med tjock hals imorse, inte helt oväntat eftersom de andra också är krassliga. Hoppas att det hjälper lite.

Vi har inlett smartphoneförbud här hemma om eftermiddagarna. Eller, förbud är ett sånt tråkigt ord, tror inte helt på förbud men kommer inte på något bättre just nu. Det är inte så att vi varit helt galna alltså, men jag tycker att det är skrämmande att läsa om hur det eventuellt kan påverka barnen när mamma eller pappa då och då tittar ner i en mobiltelefon istället för att vara hundra procent med i det som sker.

Vi har så få timmar tillsammans allihop, speciellt om vardagarna, och de timmarna vill vi ha fullt ut så från och med nu ligger telefonerna huvudsakligen i sovrum eller hall tills dess att barnen lagt sig. Det är ju bara en dålig vana det där med att kolla läget i dom sociala medierna i tid och otid. Osunt på flera olika sätt, tror jag.

Underbart höstväder ute idag, tog en extra sväng innan handling i förmiddags, så härligt!

19

6 månader

Stora magen och vaggande steg, vattenavgång en måndag kväll och fort in till sjukhuset. Inte lång tid senare fick vi träffa dig för första gången, Hans Lion, världens finaste lilla kille. Tänk att det gått 6 månader idag. Ett halvt år. Mamma och pappa älskar dig till månen och tillbaka om och om och om igen.

22
Annonsera här »