Det lugna gunget

Pussel är en stor favorit här hemma, ett nytt från Djeco har fått flytta in tillsammans med tidigare absoluta nummer ett. Tycker att de är så fina med deras formade lådor. En kul detalj på hyllan i barnrummet och de finns i flera olika utföranden. Lova är mycket för både prinsessor, drakar och inte minst kaptein sabeltann, ni kan ju gissa om kostymen hon fick av gudfar i födelsedagspresent blivit en hit?

Pussel

Sååå, ni måste ge mig tips på vad man roar sig med i flera veckor tills kopparna är borta? Men visst måste vi väl inte hålla oss inne hela tiden, bara vi inte leker med andra barn eller är bland folk och smittas, lekpark och sånt måste väl gå bra under dagarna då det är lugnt? Annars kommer vi att bli tokiga, haha!

Tur att jag ska smita till gymmet sen och att jag har sällskap av Malin, den egentiden ett par gånger i veckan gör grymt mycket när man är föräldraledig, speciellt med andra barnet för man blir inte riktigt lika flexibel som med första, man är lite mer isolerad, ensam, nej allt låter fel för man är ju inte det minsta ensam utan tillsammans med dom bästa man vet men ni med fler barn kanske förstår hur jag menar? Det är inte riktigt det där lugna gunget som man hade första föräldraledigheten, med softa morgnar och dejter till höger och vänster. Det kan ju förstås vara annorlunda här i Norge också, där storasyskon går i barnehagen på ett annat sätt än i Sverige, vi har ju inga i Lovas ålder att leka med trots att hon går korta dagar och är hemma en del.

Ha en fin torsdag!

Barn - Barnpussel - Djeco - Pussel
8
Viktoria

Hej!
Har följt din blogg länge nu, och tycker den är jättebra! Bor själv i Norge, och nu ska min lilla tjej börja på dagis i Augusti, samtidigt som jag ska vara i permisjon, med näste man som kommer i maj. Så jag är bara lite nyfiken på hur du gör det med Lova. Har ni heltidsplats till henne på dagis, men ändå låter henne ha kortare dagar? Hur många timmar per dag i så fall? Är bara lite nyfiken.. =) Vet inte helt hur jag själv ska göra. Blir ju helt andra rutiner med två barn antar jag =)

Tack för en bra blogg!

Svar: Hej, så roligt att du hängt med en stund och massa lycka till med barnehagestart, kommer att gå kanon! :D

Jag tror att det är lite olika på olika barnehagar, men hos oss är det heltidsplats som gäller (väldigt få som har annat om jag förstått det rätt, men du får säkert ha halvplats men betala för hel), och så lämnar vi sent och hämtar tidigt och har henne hemma när det passar oss, fredagar tex är en typisk hemmadag. Hennes dagar brukar vara runt 5 timmar, lämna vid 10-10:30 och hämta kan vara allt från strax efter 14 och ibland vid 16 om hennes pappa tar med henne hem på väg från jobbet! Så, det är alltså olika men generellt får man använda platsen hur man vill (förutom på turdag då de hos oss ska vara där strax innan 10 senast) här i Norge och det är ganska skönt när nummer två kommer, speciellt i början tyckte jag då vi inte sov alls mycket på nätterna och Micke kunde lämna tex så vi fick sova på förmiddagen :)

Kramar!
Madeleine

Hanna Z

Preciiiis det som jag och en vän (som är gravid med andra barnet) pratade om för nån timme sen. Att det blir så annorlunda med nummer två, jag använde nog just ordet flexibel också tror jag, haha. Just att man har tider att passa, Elliot går ju 9-14 tre dagar i veckan och det är ju inte mycket alltså. Och speciellt inte om man vill hitta på nåt "utanför ön", då springer timmarna iväg rätt snabbt. Elliot har ju dock bästisen ett par minuter bort som går på samma dagis, samma tider, samma dagar så det är enkelt och smidigt att fixa lekdejter på lediga tiderna, tack och lov.
Hur har ni Lova på dagis? Visst bestämmer man mer som man vill i Norge? Hon/ni har inte träffat några genom dagis som hon kan leka med på helger och ledig tid?

Och nog borde man få lov att gå till lekparken med koppor? Man kan ju OMÖJLIGT sitta instängd, hemma med en treåring, haha. Hur lång tid tar det innan dom torkar?

Svar: Men precis så! Vi bor ju förstås inte på någon ö, men att ta sig någonstans är ändå ett projekt när vi inte har bil och Oslo är ju stort (nåja, haha) så ska vi till någon på andra sidan stan tar det gärna ett par timmar tur och retur och man hinner knappt slå sig ner innan man ska hem igen, haha, men ja, vi får styra själva så har vi mammadejt tex kan alltid Micke plocka med henne på vägen hem :D

Skönt att ni har nära vänner så nära, det kan jag sakna jättemycket, har ju Johanna, Karl och Nora (som är 1,5 nu så inte i Lovas ålder men Lova gillar att leka med henne, sötisen) som bor inte alls långt från oss och det är jag såå tacksam över, men de jobbar ju och Nora går i barnehage på dagarna nu så det är bara på helgen vi träffar dom, och vännerna i barnehagen leker hon inte med utanför, de går ju allihop till 4-5 och föräldrarna är runt 40, inte för att det gör något alltså, men det känns som att det är typiskt storstad här också, att man liksom är lite "egen" och inte umgås med folk mer än är trevlig i farten? Grannar och sånt, har såå många i huset som har barn men bara grannarna vi hejar på, man lär liksom inte känna nån på riktigt... oj, låååångt, men har SÅ mycket tankar om allt detta, men det kan vi ju ta privat <3
Madeleine

michaela ♥

svar ja. jag förstår precis hur du menar. andra barnet är en helt annan grej. allt känns som ett stort himla projekt varje gång man ska lämna hemmet haha. ibland blir det liksom så omständigt så att man hellre låter bli nästan haha.

Tuva

Dere kan være sammen med oss! :) Vi vil ha vannkopper nemlig! <3

Svar: Jaaaa, vill ni det? Det är ju perfekt! Win-win på alla sätt!! <3
Madeleine

Fröken Ida

Jag förstår hur du menar. Det blir helt enkelt så att man är mer hemma med andra barnet, då det är lite mer jobb att ta sig iväg med flera barn. Jag som fick tvillingar som andra och tredje-barn var knappt iväg någonstans. Att gå långpromenad med tvillingvagn + storasyster på ståbrädan var liksom inte så lockande alltför ofta. Tror jag var till öppna förskolan bara ett par gånger med alla tre. Det blev helt enkelt lättare att vara hemma, men man blev också mer isolerad.

Hon kanske kan ta med sig en kompis hem från förskolan någon dag? Nu när våra barn går heltid på förskolan, så tycker jag att det är jätteroligt när de som är föräldralediga med småsyskon frågar om dottern får följa med kompisen hem när de hämtar.

Eva

Det är verkligen inte lätt att planera saker på vardagarna när man har två, själva hämtningen på föris tar tid i sig, det är som att dagarna bara går! Vi har ibland haft lekdejt med någon från förskolan, vi är ett par mammor som är hemma med nummer 2 så det är bra. Men annars är det tyvärr så att i en stad så blir det inte naturligt att man hänger med grannar även om barnen är i samma ålder. Lite trist kan tyckas! Ingen på Lovas barnehage som är mammaledig med småsyskon?

Klart ni måste kunna vara ute och leka om Lova är pigg!

Annika - drömmen om 11 barn

Men vilka underbara pussellådor!! Lite annorlunda (och FINARE) än de vanliga och tråkiga fyrkantiga lådorna som staplas på hög :)

Kolla av med bekantskapskretsen, kanske finns det någon som faktiskt VILL ha koppor? Här springer ju alla hem till vattkoppsbärare bara för att få sina barn smittade ;)

Carin

Jag är livrädd varje gång jag går till lekplatsen att de ska vara barn där med vattenkoppor, som kan smitta min cancersjuka son. Lekplatsen är i princip enda stället (förutom på sjukhuset) där han kan få lite social kontakt med andra barn och få leka av sig lite...så jag tycker man ska hålla sig därifrån tills man är smittfri..

Svar: Beklagar om det inte framkom, men menade såklart när inga andra barn var där och hon inte kan smitta någon, därför jag skrev dagtid (då alla andra är på barnehagen), stor kram till er <3
Madeleine

Annonsera här »