En stor milstolpe

Ja, vad säger man, plötsligt händer det! Igår, 4 dagar innan 15-månadersdagen, bestämde sig lillebror för att det var dags att våga släppa taget på riktigt och börja tulta omkring.

LionGår

Innan har han gått något steg här och där men egentligen bara när han själv inte varit medveten tror jag, lite sådär att "oj, vad gjorde jag nu, ner på rumpan igen" trots att balansen varit där en stund nu, men så poff så började han stapla iväg på gräset här utanför i förrgår, 3-4 steg vid flera tillfällen, och igår släppte spärren helt och nu knatar han runt med tungan rätt i munnen, ställer sig när han faller och är SÅ stolt, lillepruppen vår.

Kanske han vill gå upp altargången en bit tillsammans med storasyster trots allt? Igår hade vi genomgång med präst och kantor, så otroligt känslosamt och jag vette tusan hur jag ska kunna hålla mig från att storgråta i kyrkan om en vecka när jag till och med grät igår, haha!

15 månader - Första steg - Gå - Lära sig gå
17

Hej Norrland

Men hej på er sådär några dagar senare. Vi har hunnit med att förflytta oss från de värmländska till de norrländska skogarna sedan sist. Full fart men ändå jättesofta dagar, tid med familjen, så härligt.

Instagram

På instagram hittar ni mig under @MadeleinesSe, där uppdaterar jag lite oftare nu när datorn inte känns sådär superlockande att slå upp.

Kom upp till Sundsvall i måndagskväll efter en tågresa på sisådär 7 timmar. Lång dag men det gick över all förväntan, vi delade upp resan i tre bitar och det var väldigt skönt med de små, små avbrott och att beta av bit för bit. Igår blev jag väckt av skönsång från familjen och fikade med jordgubbstårta, skulle sedan varit iväg till prästen för att gå igenom vigseln men vi fick samtal om att de behövde ta det på fredag istället, spänd, ska in och prata med floristen också och kolla så att bokningar och liknande stämmer. Och pyssla förstås, har massa att fixa med men det får vi göra på kvällarna när de små sover, ja om de nu somnar någon gång i dessa uppochnedsommarrutiner, haha...

Tänk att jag är fru om bara lite mer än en vecka, ih!

4

Mariebergsskogen

Under tågresan påväg från Oslo pratade vi om allt vi skulle hitta på under de här veckorna i Sverige. Mariebergsskogen var en självklarhet och när man säger det snabbt blir det lite som att man säger Mariebæsjskogen. Lova tittade på mig som att jag var tokig.

- Hæ, bæsjskogen, mamma?

Mariebergsskogen

Bæsj betyder alltså bajs på norska, haha, det är inte alltid lätt det här med språken.

Det var iallafall blivit två svängar dit, först en gång med bara lilla familjen då vi mest plaskade i vatten och åt enorm glass i skuggan medan solen stekte, kanske godaste någonsin med havrecrunch, citron- och blåbärsglass toppat med grädde, och sedan en heldag igår tillsammans med våra kära vänner och allt som hör till. Älskar att bara strosa runt där uppe och Lova och Selma fann varandra totalt och busade och knatade hand i hand mest hela dagen medan Lion kröp runt och grejade med sitt efter att ha delat med sig av några pussar han också, haha, underbara barn!

6
Annonsera här »