Svenska, norska&svorska

En måndagspresent till de små från POMPdeLUX hämtades ut på posten i förmiddags. Jag bara älskar deras kläder och denna kofta i bomull- och ullmix med den randiga, senapsgula farfarströjan under blev genast en ny favorit i lillemans garderob. Ska visa kläderna ordentligt någon dag men tips till er som håller på att fylla på inför höst- och vinterkyla är att spana in deras webbshop redan nu om ni inte gjort det.

PompDeLuxAW14

Vi startar denna måndag med en intern utmaning i vår familj. Micke säger att jag bara må slutte å snakke svorsk, haha, Karl hälsade igår att han aldrig tror att jag skulle klara det och jag är lite rädd att jag håller med så nu är det upp till bevis.

Något jag hade otroligt svårt för när jag flyttade till Norge var alla dessa svenskar som pratade någon blandning av svenska och norska och speciellt dom som sa norska ord med svenskt uttal, men nu är jag där själv 7 år senare och speciellt med barnen. Jag vet ju hur viktigt det är att vi pratar ren svenska med dom små så att dom lär sig skilja ordentligt på språken, men det blir på något vis att man pratar så som barnen pratar och nu har det tagit fart på riktigt, så, veckoutmaning, prova att prata ren svenska - glad vi läser svenska böcker om kvällarna iallafall så att de får det korrekt där!

Önskar er en fin måndag : )

Barnkläder - Pompdelux - Svensk i Norge - Svorska
9
MissDemoch

Åh det där kämpar vi också med. På ett år har det norska språket tagit över barnens språk och vi blandar extremt mycket mellan norska och svenska. Fick uppmaning av en språkpedagog att vi måste prata svenska hemma. Så nu kämpar vi för fullt.

Lycka till, du klarar det nog
Michelle

Linda - mamma till S

Jag som älskar att lyssna på er <3

Och vi väntar också med spänning på presenter från Pomp De Lux!! Wiiiih : )

Beatrice

Ja, det lär ju vara svårt det där! Hoppas det går bra med utmaningen :)

Anna

Gör inte Micke det då? Jag kan tycka det är lite charmigt, man märker det t.om i meningsuppbyggnader här på bloggen...hihi! Kämpa på! Njut dagen!

Hanna - Min väg till att bli en bättre löpare

Lycka till. :-)

Christoffer

Det här sa jag åt dig för längesen. ;)

Camilla

Haha kan tänka mig att det låter roligt :D

Johanna

Det här sliter nog de flesta svenskar i Norge med när man bott här en stund. Har själv bestämt mig för skärpning nu när min dotter ankommer snart. Satsar på att läsa böcker, sjunga sånger och spela podcasts här hemma för att få in svenskan!

annelie

Så fina kläder!

Annonsera här »