En söndag förmiddag

Barnen har sovit hos farmor och farfar, så vi har haft seg morgon med målning av det sista i Lovas rum, hemmaträning för mig och så långfrukost bara vi två. Rågkusar, de där runda bröden i mitten där, var nog en av de sakerna jag saknade mest när vi bodde i Norge, haha.
 
 
Fick så fina blommor av Mickes mamma i fredags. Och inga gardiner i köket ännu som ni skymtar. Alltså, vad har man? Jag gillar inte såna där typiska små köksgardiner som hänger ned rullat, men vi har två fönster varav ena sitter alldeles intill köksbänken så längder funkar ju inte heller där. Hmm, får återkomma i ämnet när vi bestämt oss.
 
Nu ska vi ta en promenad på isgatorna innan småtrollen kommer hem igen i eftermiddag! Micke var iväg på grabbkväll för att fira en kompis som fyllt 30 igår, så frisk luft känns nog lite lagom där idag, haha.
 
3

Om dialekter och sånt

Blev så full i skratt när vi fick förbi den där skylten på bilden i mitten. Norrland i sitt esse. Fram tills att jag träffade Micke var faktiskt skoter för mig, fast då stavat scooter, en sån där på två hjul som rullar fram på asfalt och som många också kallar vespa, haha.
 
 
Alltså jag älskar dialekter och är långt över snittet insatt i det här med tonlägen och ord och tycker det är SÅ kul. Vet inte när det började men tror det hängt i länge? Min gamla kollega skrattade åt det sist vi sågs och kom in på ämnet. Och det var ju klart värmlänningen skulle träfffa en norrlänning där borta i grannlandet, det var liksom meant to be.
 
 
Nu har vi ätit tacos och ska snart slå på förra fredagens avsnitt av fångarna på fortet. Våra små har aldrig fixat det där med att vara uppe extra länge om helgerna särskilt bra, så vi kör samma sovetid oavsett veckodag plus minus någon halvtimme kanske, så perfekt att kunna slå på online.
 
Så, trevlig helg på er!
 
5

Kontorshörnan.

Nu ni börjar det hända lite här hemma igen. Vi stagnerade lite efter målande i kök och vardagsrumspysslande. Lova har fortfarande en halvmålad vägg efter färgprover, haha. Men, nu har vi fått en liten spark i baken igen och igår lassade till och med ur de där lådorna vi inte visste vad vi skulle göra av. High five.
 
 
En tjuvkik på kontorshörnan innanför hallen. Vi har lite konstig planlösning med enorm hall som liksom har som ett halvrum där altandörren är, visste inte riktigt vad vi skulle göra av det men den klassiska mixen av kontor och gästrum tror jag blir bra här. Det känns så lyxigt att kunna husa hela familjen utan att offra hela vardagsrummet numer. Tror vi kommer trivas bra här tills vi så småningom hittar vårat eget.
 
Micke är iväg ikväll så jag har två vildingar som springer runt och leker spioner. Oh my vad de har energi vi försöker göra av med. Äventyrsbadet hela eftermiddagen igår och idag hängde de med pappa ute i många timmar medan jag jobbade. De går från bästavänner till hund och katt på en sekund och så tillbaka igen. Puh. Är det fler som är hemma med sina små och som är sugna på lekdejt måste ni hojta till!
 
 
 
6
Annonsera här »