Laxpaket & Förstamötet

Laxpaket är lite av vår nya sushi tror jag. Eller, vi picknickade i och för sig takwaway som morsdagmiddag igår efter önske från mamman här, men detta är ju så smidigt som lagahemmamat - laxpaket på grillen.
 
 
Vi är dåliga på att planera mat så jag älskar när man kan stoppa i vad man har hemma. Bara man skär bitarna så att de blir lagom stora i förhållande till grilltiden funkar ju liksom allt. I lördags blev det:
 
Morötter och palsternacka i stavar
Färskpotatis i lite större tärningar
Sparris
Laxfilé
Fetaost
Rostade sesamfrön
Citronskivor
Dill
En matsked smör, eller två
Salt och Peppar
 
Och det var allt tror jag? Lagt i den ordningen som det står över, så att laxfilén ger smak till det som ligger under. Sen på grillen tills det är genomgrillat, men det går inte på alltför många minuter. Mums!
 
 
Vet ni vad vi ska göra om ett par timmar? Vi ska till skolan med vår stora lilla 5-åring. Hon var ju där tidigare i våras, men nu ska vi med och så ska vi få träffa alla klasskompisar med deras föräldrar. Stor dag och fortfarande så svårt att greppa att vi har en skoltjej till hösten. Åh, tiden..
 
 
Grilla - Lax - Laxpaket - Recept
5

Lördag.

Det där med att plötsligt ha trädgård efter så många år i lägenhet. Första sommaren för oss som familj och det är ju så himla härligt, extra såhär års även om mormorn var impad över att vi hade egen pulka backe i vintras, haha. Sundsvall, alltså.
 
Barnen fick lördagsgodiset i gräset idag och så har äppelträdet har börjat blomma. Så där satt jag och sörplade kaffe i eftermiddagssolen. Aaaah, lördag. Nu ska vi se Chef's Table som vi upptäckte kommit i ny sässong igår. Så himla bra, inspirerande!
 
 
8

Friyay

Alltså huuuuraaaa för att ta helg efter helt galet hektiskt vecka. Många gånger är det helt fantastiskt att styra sin egen tid till viss den, men ibland är det svårbalanserat när man har fötterna i så många helt olika saker samtidigt. Bollarna man ska jonglera är liksom påväg åt alla håll!
 
 
 Nu kommer strax min man och hämtar upp mig, så ska vi hämta upp barnen och köra förbi skatteverket för att visa upp dom med nya passen som kom förra veckan. Jisses vilket projekt det där med att bli svenskar allihop har varit. Men nu så, nu SKA det vara ordnat allting!
 
Ha en mysig fredag, vi laddar för tacos och snarkande i soffan tidigt hoppas jag på, haha!
 
3
Annonsera här »