Vecka 40

Så kliver vi in i vecka 40, sista graviditetsveckan. Aaah, nu är det så nära att vi nästan kan ta på det, oavsett om han kommer på utsatt datum eller ett par veckor efter, eller kanske några dagar före. Förlossningen. Vår son. Familjen på fyra. Galet. Ofattbart. Underbart. Jisses vad vi längtar. Hade extremt kraftiga förvärkar igår ikväll som jag klockade med tre till fyra minuters mellanrum och andades mig igenom, saknade lustgasen igen och det känns sisådär att veta att jag denna gång inte får den när jag kommer till sjukhuset. Lite skrämmande, men jag är så sjukt peppad och kommer ju att hoppa jämfota av lycka när det väl drar igång på riktigt, haha, så jag fixar det. Att räkna i in- och utandningarna har blivit ett trick för att fokusera rätt så ska be Micke påminna mig om det när det är dags på riktigt sen. Snart. Åh.
Andra barnet - Blogg - Förvärkar - Gravid - Gravidblogg - Mage - Mamma - Mammablogg
21
Sussi

Åh, så spännande! Jag följer dig hack i häl fast en vecka efter lite drygt. Går in i vecka 39 på söndag =) Tänkte även passa på att fråga... Varför har man tagit bort lustgasen på sjukhusen i Norge? Hörde talas om det men förstod aldrig riktigt varför... Det var någon liten debatt om att det var farligt för personalen här i Sverige, men det verkar som att den dog ut och att man konstaterade att det inte alls rörde sig om så stora mängder att det skulle vara fara. Pratade med barnmorskan för några veckor sedan på förlossningen här i Borås och hon trodde i vart fall inte att det skulle bli aktuellt att ta bort den i Sverige.

Svar: Oh, ja såå spännande! Snart har vi våra små :D Ja precis, har hört att det är tal om att göra samma i Sverige men hänger inte riktigt med i debatten, visste inte ens att de tagit bort den här innan en väninna berättade det nånstans där i mitten av graviditeten!Om jag förstått det rätt så är det pga att gasen som släpps ut är farlig för barnmorskorna, framför allt de gravida eller eventuellt gravida, risk för missfall och det är ju såklart inte bra, men kunde man inte då "bara" jobbat upp bättre utrustning och ventilation? Eller ta bort just lustgasen och införa vanligt syre i masken? För för mig handlar det inte om gasen i sig, hade den väldigt lågt med Lova, utan om att jag vill ha något som hjälper mig att andas, fokusera rätt, men ja, jag får fixa det ändå :DKram!
Madeleine

Malin S

Klart du fixar det!! KRAM

Svar: KRAM vännen!! <3
Madeleine

Anna- Mamman som drömmer och längtar efter ett större boende

Åh vecka 40 ! Herregud Madde att du kom hit till denna vecka :) Det trodde jag aldrig:) Nu är det spurten kvar och jättebra att du har fina Micke bredvid dig då!:) Kram

Stina

Hej!

Spännande, nu när de börjar närma sig! Själv har jag bf på söndag, väntar mitt första barn.

Har dom tagit bort lustgasen i hela Norge? Blir lite nervös nu, eftersom jag och min sambo tänkt att åka till Norge!!

Ett stort lycka till med vad som komma skall och tack för en fin blogg!

My

Tror förlossningen kommer gå fort när de väl kommer igång! Något måste alla värkar göra ju! :)

Jeanette (Sundsvall)

Hej!Har följt din blogg ett bra tag men jag är en sån där tråkig anonym som snabbsurfar via telefonen och lämnar sällan spår i de bloggar jag följer :/. Men, vill säga att du har en himla fin blogg och fin dotter. Tycker du kämpar på bra då jag förstår att du har en tung graviditet, och på slutet är det ju alltid extra tungt oavsett! Kul att du kommer från Sundsvall (eller var det din sambo?), bor själv där :). Är även halvnorska med mammas släkt i norge så det gör det extra skoj att följa en blogg "från" Norge :).Hoppas ni får en skön helg och att lillebror snart vill komma ut. Stort lycka till med förlossningen!Kram Jeanette

Evelina, blivande 2 barnsmamma i april.

Hur räknar du i in och utandningen? Nyfiken!! :)

Kram!!

Michaela Axebrink

ååå vackra vackra du, det har varit en lycka att få följa dig genom ytterligare en graviditet, och häftigt att se Lovisen bli storasyster, det var ju igår hon föddes!Tänk att jag faktiskt har följt dig i 2.5 år. Coolt :) Jag kommer fortsätta enda tills du slutar blogga! Kollar din blogg flera gånger om dagen för att hoppas på att du har skrivit ett inlägg :)Du är en stor förebild ska du veta, du är en fantastisk mamma till Lova, och till Lion :) Du är vacker <3KRAM

Camilla

Åhh vad spännande..

Vilken stor mage du har ..:-D

jag tror inte det dröjer många dagar till han kommer..mvh Camilla

Emilia - Mamma till W & V

Alltså nu kan det ju inte vara länge kvar! Fast det var väl ingen som trodde han skulle hålla i sig så här länge, han har det så bekvämt där inne i magen. Önskar han ger sig och tittar uuuuut, han är tillräckligt stor för det nu, så du får må bra igen. ♡Komsi komsi Lion!

M

Hej!

Jag tillverkar egna napphållare till bra priser och du väljer egen design mellan olika färger. Du sätter fast med en söt nalle. Är du intresserad kontakta mig. Med vänlig hälsning, Madelen

Mette

Oj har de tagit bort den?!Tur nummer 2 kommer födas i Sverige då! Lustgasen var min bästa vän! =)Vad har de då för smärlindring?!

Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Åh vad jag minns den där längtan, SNART är de verkligen dags!

Therese

Det är så häftigt när det drar igång på riktigt och man känner att NU är det dags! Att äntligen få möta den som bott så länge i ens mage som man känt där inne och längtar så mycket efter. Med tanke på alla förvärkar du haft kommer det säker gå väldigt fort när det väl är dags :) Hoppas ni får en bra helg! Kram

Sarasdiary

Men nu är det nära! <3 och Ja, du kommer garanterat fixa det utan lustgasen!Tilde hälsar och tackar så mycket för hälsningarna :-)PUSS!

Anna

Visst är det väl konstigt det här med graviditeter? Tänk att det kan vara så olika!När jag väntade vår lille pojke så kände jag absolut ingenting i magen under hela tiden. Inga sammandragningar, inga förvärkar, ingen molvärk.. Absolut ingenting (förutom sparkar då såklart) förrän han kom ut 16 dagar försent med hjälp av igångsättning.. Jag tänker ofta på det när jag läser om din graviditet med Lion, så mycket förvärkar och trubbel det har varit och hur tufft du verkar ha det nu i slutet.. Så stark du verkar vara som ändå njuter och orkar hålla skenet uppe trots att du har det tufft. Är en trogen läsare och det känns som att man nästan känner er fina lilla familj! :) Håller alla tummar för att er lille gosse snart vill kika ut till er så ni kan få njuta av lite bebis! KRAM och lycka till!

Hanna, spec. Sjuksköterska

Jag tror din förlossning kommer att gå jättefort, åk in så fort du kan så du inte föder i bilen/hemma. Eftersom du redan är öppen så mkt & haft förvärkar så länge. Tror inte du kommer att sakna lustgasen för du kommer inte hinna med den. Lycka till, så spännande.

Maja

Åh vecka 40, jag trodde verkligen att han skulle kika ut tidigare :) du kommer klara det galant utan lustgasen !! :) lycka till! Kram

caroline

Undrar om han är på g ut nu!! Så spännande!!!! :-) All lycka till!!!!!!!! :-D

Kramar!!!!!!!!

/Caroline

Susanna i Oslo - gravid

Härligt, då är han nog snart här! :) Tror också att förlossningen kommer att gå undan och att du klarar dig fint utan lustgasen ;)Jag har faktiskt valt att föda på Ahus för där erbjuder de lustgas vilket inte Ullevål eller Riksrn gör här pga av dålig ventilationer. Egentligen bor vi typ 5 minuter från Ullevål men nej, Ahus blir det. Första barnet för mig och vet inte för fem öre hur en förlossning är så lustgas känns tryggt :) Många verkar ha sina meningar om Ahus redan men har vänner som har födit där och det har gått fint! Så är inte orolig :)

Annonsera här »