Smaka Gröt

Vi var allt lite skeptiska till en början men idag var det bekant och ganska så smaskigt tror jag. Mysigt för pappa och syster att få mata också, även om Lion nog föredrog den förstnämnda, haha.

Jag är egentligen lite skeptisk till att börja med gröt, tänker att det är bättre med potatis och liknande som start, sånt som inte är sött, men i och med att nätterna inneburit mycket mat senaste tiden och eftersom att han hade tappat på sin egen viktkurva sist vi var på helsestasjon så tror jag nog att det blir bra ändå, han är ju en stor liten kille men maten dagtid hade vi tänkt vända med en stund till. Skynda låååångsamt är det verkligen som gäller med Lion, typiskt andra barnet kanske för oh, det går ju så fort ändå!

Idag har det varit full rulle här hemma med båda barnen. Prinsesslekar, vännerbesök, filmtittande, matlagning på riktigt och matlagning på låtsas och ja, lite av varje egentligen. Nu säger vi hej helg. Underbart. Önskar er alla en fin sådan.

4 månader - Blogg - Första - Gröt - Mamma - Mammablogg - Mat - Smakportion - bebis
18
Jag är inte dum i huvudet! jag har aspergers syndrom!

så himla söt man kan va:)

Svar: Hihi, mumsigt med gröt :D
Madeleine

Hanna

Vad kul att testa smakportioner!

Mathilda

Alltså han är verkligen SÅ himla himla söt!

Malin -Änglamamma och gravid

Trevlig helg till er med!

Johanna - Life by Me

Det där med att barn som ammas tappar lite på sin kurva efter ett tag är inte så ovanligt. Amningspuckeln tror jag det kallades. Jag känner mig inte tillräckligt insatt för att säga exakt vad det betyder, men googla så hittar du säkert nåt :)Kram

Svar: Precis, var samma för oss. Bvc sa att den brukar komma runt fyra månader. Jag var precis påväg att sluta men sedan hände något och allt flöt på igen.
Josefine

viktoria

men sötnos då! :)

Stina S

Hej Madeleine, så söt han är!

Ha en härlig helg!/Stina :)

Eva - tvåbarnsmamma

Theodor tappade också på kurvan vid 4 månader. Så vi började med gröt och lite mat och det gjorde helt klart susen. :-) Jag var också inställd på skynda långsamt men han älskade all mat han fick från första stund, så vid 5-6 månader slutade vi amma.Så fin han är! Ha en fin helg.

Evelina - mamma till Lucas

Hihi goding :) så kul att se de där första minerna när de upptäcker något nytt :)

linn

Gott med gröt :) Det sa lillemannen här hemma med :D

emma

Du kan ju också pröva ge han en flaska ersättning på kvällen! Vår kille var också en stor kille som krävde mkt mat, så vi gav ersättning oj vilken skillnad! Pröva!

Helen

Ser mummsigt ut :)

Och vilken söt haklapp på söt kille!

Astrid

Hihi, ser ut som Lion storkoser seg med grøten, lille godingen :D

Linda F

Åh Madeleine, vad söt han är! :)

Karriärkvinna

Det är en milstolpe när de börjar med smakportioner och precis som du säger går det ju så fort! Vilken jättesöt liten underbaring ni har! :)

Fotograf Linda-Pauline

Åh det var såå kul att börja ge Leon gröt! Jag gör dock bara egen, havregryn och vatten, med någonting till, oftast mosad banan. Han ääälskar det!

Camilla ♥ 130510

Vet du om gröten mättar mer än vad ersättningen gör? Vi ger vår kille ersättning men han blir 4 månader nästa vecka och vi ska ju börja med smakisar. Nu med ersättningen så äter han lite men väldigt ofta..

Han är så söt lilla Lion :)

Elin

S söt, har precis samma problem med massa mat på natten. Vd använder ni för gröt? Och hur mycket gav ni första gångerna? :-)

Annonsera här »