Frågor&Svar

Jag ska gifta mig i sommar och är helt galet intresserad av allt som har med bröllop att göra! Kan inte du berätta lite om era planer? klänning, mat, frisyr, plats, storlek..? Om du har några inspirationsbilder skulle det vara kul om du la ut dem!

Kommer att dela med mig massvis längst vägen, men eftersom att det är lite mer än 1 år kvar till den stora dagen har vi inte hunnit planera så mycket ännu. Denna sommar är det dock dags att sätta igång, ska kika på en herrgård som vi tror att vi vill gifta oss i när vi ska upp till Sundsvall i början av Juli, då även spika datum (augusti 2014) och så smått börja med allt runt omkring. Har skrivit gästlista hittills, gjort en någorlunda budget och såklart planerat en hel del uppe i huvudet. Kan jättegärna dela med mig av inspirationsbilder men vart hittar man såna tro, som är lov att använda? Tipsa mig gärna så ska jag sätta ihop ett fint kollage, åh, det hade varit kul.

Jag har följt er sedan ni väntade lova och kikar in här varje dag! Jag undrar om du / ni önskar fler barn eller om ni känner att 2 är perfekt för er?? Vi jobbar på vår första och säger känslan rätt så har vi förhoppningsvis ett gryn i början av nästa år!

Så mysigt, jag ska hålla tummarna för er! Vi vill nog ha en liten till så småningom, jag känner mig inte klar och Micke är med på samma spår, men det blir inte än på några år.

Vad är det för magdroppar du pratade om att du gav Lova när hon hade ont i magen, som du ev. måste ge till Lion också?

Det finns två vad jag vet, Minifom och Semper, vi kör Minifom och jag tror det är det enda som finns här i Norge.

Hade ni planerat 2,5 år mellan barnen? Hur lång tid tog det att bli gravid? Vill ni ha fler barn i framtiden? Hur går tankarna på en flytt till Sverige?

Vi visste att vi ville ha barn igenom inom några år redan då Lova föddes, runt 3 tänkte vi nog, men att det blev just 2,5 år var mer för att vi 9 månader innan det kände oss redo för en till och vi har varit så lyckligt lottade att vi fått till det på första försöket med båda våra små. Vi vill nog ha fler barn i framtiden och en Sverigeflytt känns fortfarande aktuell men inte ännu, vi tar det när det känns helt rätt i magen, det är ju så mycket som ska stämma och vara på plats när man ska dra upp rötterna man skaffat någonstans som familj och flytta på allt. Och en del av mig tycker att det känns fel att flytta ännu längre från min familj, vilket det ju blir om vi flyttar till Sundsvall, så ja, vi får se.

Hur går allt nu hemma med två små? Har Lova tagit det bra med storasysterrollen?

Det går bra, vi har börjat komma in i det nya livet som tvåbarnsföräldrar men visst känner man sig trött, sliten och otillräcklig ibland. Micke tar Lova till barnehagen varje morgon just nu och så kan jag och Lion hämta framåt eftermiddagen och det är jag otroligt tacksam över då lilleman fortfarande följer samma dygnsrytm som inne i magen, men det blir bättre och bättre. Och Lova, jag är så stolt över henne, hon är helt fantastisk med lillebror, ska pussa och krama och leka och helst vara med honom hela tiden, men så nyper och slår hon lite mellan varven också, så det är nog lite syskonsvartsjuka där också.

Vad har ni för syskonvagn?

En Babyjogger City Select, det är en syskonvagn som även kan användas som enkelvagn.

Tänker du på vad du äter när du ammar?

Nej, inte mer än att jag inte dricker alkohol.

Hur länge har du tänkt vara hemma?

Ett år ska jag vara hemma och sen är det Mickes tur att ta över fram till hösten, då Lion börjar barnehagen.

Har du någon dålig sida? Sånt får man förstås inte alltid höra om i bloggen så det vore skoj att få veta om du har något mindre smickrande i din personlighet haha.

Vilken kul fråga! Jaaa, jag har massa dåliga sidor, såklart, frågade Micke för att få ärligast möjliga svar och han sa att det värsta med mig är min ilska när jag är hungrig och jag kan nog hålla med faktiskt. Här snackar vi inte lite lättirriterad, utan här snackar vi om att djävulen själv kommer fram, alldeles för snabbt så jag får liksom äta lite i förebyggande syfte, haha.

Jag som gravid med andra, och också kommer ha 2,5 år mellan är nyfiken om du tycker att du återhämtat dig efter förlossningen på samma sätt som med första? Och om du vant dig vid att Lova inte alltid är så försiktigt som man kan önska?

Kroppsmässigt och så menar du? Absolut. Dock hade jag väldigt mycket eftervärkar denna gång, något jag knappt hade med Lova, men det var vanligt och blir mer och mer för varje barn sa de på sjukhuset. Och magen har börjat sjunka tillbaka den också men precis som sist har jag fortfarande en tydlig kula och det hänger säkert ihop med extrakilona och försvinner successivt med tiden, iallafall delvis. Och ja, Lova är fortfarande lite väl hårdhänt stundvis men jag har nog lärt mig hantera det, och så känns inte Lion riktigt lika skör längre som han gjorde de första dagarna, och jag har lite mindre hormoner, hihi.

Kan inte du skriva lite mer om Lion? (Mammablogg) är så himla intresserad av att få kunna följa en ny mirakel. Hur känns det när den lilla bebisen är hos er nu? Får ni mycket sömn? Är Lion lugnare än vad Wilja var som liten? Vad är det svåraste med att ha en liten bebis och den enklaste saken att göra? (Fördelar och nackdelar med en bebis?) Vad skulle Lions namn vara om det skulle vara en liten flicka istället? När ska han börja på dagis?

Kan absolut skriva mer om Lion, men det är så svårt att veta vad bara, på något vis var det lättare med första barnet då allt var så nytt, är det något speciellt ni vill läsa? Det känns helt fantastiskt att han äntligen är här, ibland overkligt, har vi en bebis i huset igen? Var det han som låg inne i min mage hela den här tiden? Hade jag vetat hade jag kunnat vara gravid i flera år till, bara jag visste att det var just han som kom till oss. Det är så häftigt. Han har inte varit den största sovaren nattetid och första veckorna ville han äta i princip hela nätterna men nu har vi börjat få lite sömn mellan amningarna som brukar vara 3-4 stycken per natt. Lion är inte lugnare än Lova, tvärtom och det är svårt att säga fördelar och nackdelar, svårt och lätt med bebis för alla små är ju så olika precis som vi vuxna har olika behov, men visst har man mindre tid för sig själv och mindre tid för sin kära på tu man hand, man vill dra sig i håret ibland för att den ena gör allt för att trotsa och den andra aldrig slutar gråta, men på det stora hela, vad gör det när man har två fantastiska barn. Enda tjejnamnet vi hade som förslag var Ebba, tror jag. Och Lion ska börja på dagis hösten 2014.

Jag har precis köpt en canon 60d och älskar verkligen den vridbara skärmen, den är verkligen supersmidig. Nu fattar jag liksom inte hur jag har klarat mej utan den, men en fråga, du som själv haft likadan kamera, hur sätter man fokuspunkt om man ska fota med live view? Förstår du hur jag menar?

Förstår precis hur du menar och minns inte helt, men är det inte något du går in på inställningarna och ändrar under live view inställningarna? Och sedan kan du välja vilken funktion du vill använda på snabbinställningarna på displayen? Åh jag minns inte helt, men kolla i manualen, har du den inte kvar tror jag den finns på Canons hemsida. Och ja, visst är vridbara displayen super när man ska fota sig själv, saknar den till bloggbilderna.

Är du ännu redo att berätta vad som gjorde att du fick så jobbiga förvärkar så tidigt i graviditeten? Var du/ni någonsin oroliga över att det inte skulle gå enda in i mål eller så Lion skulle klara sig på utsidan? Hade ni andra namnförslag?

Inte ännu, det känns väldigt privat men en dag kanske. Var jätteorolig flera gånger, framför allt vid blödningarna och de väldigt tidiga och onda förvärkarna, vi hade små delmål hela tiden som gjorde det enklare längst vägen, för varje vecka ökade ju chanserna för att han skulle klara sig utanför magen och det var alltid lika skönt att på fredagar få välkomna en ny graviditetsvecka. Enda namnet jag verkligen gillade förutom Lion var Elvin, men det heter en av Mickes närmaste vänners stora söner så det gick ju inte, men det är fortfarande ett favoritnamn hos mig.

Känns 2,5 år lagom emellan barnen?

Väldigt lagom, det är körigt mellan varven med en trotsig 2,5 åring och en nyfödd bebis men det känns ändå jättebra med 2,5-3 år, Lova är ingen bebis längre och börjar bli alltmer självständig och det känns som att de kommer ha fin åldersskillnad när de växer upp.

Undrar lite smått om Lion och Lova är lika som bebisar?

De är jätteolika. Lova var så nöjd första månaderna, otroligt lättsam och åt med 3 timmars mellanrum, sov om nätterna och kunde ligga själv långa stunder. Lion är väl tvärtom på det mesta skulle man kunna säga, haha. Väldigt mammig och snuttig, lilla killen.

Är du alltid lycklig och positiv? Jag kan känna mig helt slut ibland som tvåbarnsmor. Ingen nattsömn och aktiva dagar. Älskar din blogg men får nästan mindervärdeskomplex när allt verkar gå så bra och smidigt. Inget är jobbigt allt är bara bra! Skulle det inte kännas skönt att få klaga lite ibland?

Självklart inte, men jag har en tendens till att kunna pendla snabbt i humör och när jag är nere så väljer jag sällan att sätta mig vid datorn, när det då en stund senare är bättre igen och jag sitter här har jag inget behov av att klaga, det ger mig ingenting annat än ett dåligt humör tillbaka så jag väljer att istället fokusera på det positiva, även om jag då även kan skriva att jag har en dålig dag eller att barnen varit jobbiga eller att vi inte sovit eller vaddetnukanvara. Att klaga djupare och på ett personligare plan gör jag för mina vänner och min familj. Och så väldigt aktiva dagar har ju inte vi ännu, men det kommer såklart det också, med sömnbrist och jobb och det riktiga tvåbarnslivet. Just nu sover jag ofta när Lion sover och vi har inte varit iväg på något bara vi, förutom 17maitåget i barnehagen som var totalkaos och det skrev jag ju.

16
Malin- mamma till Arvid & Lucas

Min sambo brukar också säga att jag blir ett monster när jag e hungrig!! haha Förstår inte alls vad han pratar om... ;)

Vi vill också ha en liten till i framtiden, kände direkt efter att Lucas kommit att det här får bara inte vara sista gången, de är ju sååå underbara!!! Jens vill ha två till men de vet jag nog inte...=) kram

Svar: Hihi samma här, redan ett par dagar efter förlossningen pratade vi om att det nog blir en till så småningom, som du säger så kan ju inte detta vara sista gången man får uppleva allt detta fantastiska!! <3

Kramar :D
Madeleine

Johanna

Jag minns att du funderade på olika syskonvagnar förut, hur blev det med det, ska ni köpa en eller räcker det nu med att bara ha liggvagnen för Lion? :) Fin blogg, stort fortsatt lycka till med de små! :)

Svar: Liggvagnen är en syskonvagn faktiskt, man knäpper på ett extra säte framtill bara och så drar man båda barnen på samma vagn, väldigt smart! :DKram och tack!
Madeleine

Sara

Du frågade efter var man kan hitta inspirationsbilder till bröllop! Jag är besatt av "pinterest wedding" och kollar bilder där varje dag!;) Kram

Svar: Se där ja, tack! Är det bilder man får använda till publicering såhär också eller är det bara folks privata, vet du? Jag får gå in och kika :DKramar
Madeleine

FrIda

Så kul att läsa dina svar! Jag blir också ett monster när jag blir hungrig, min sambo har inte alls de dragen så det kan bli lite jobbigt emellanåt haha:).

Ha en härlig dag fina du! Kramar

Svar: Hahah inte Micke heller och han blir på riktigt rädd för mig, vill helst skynda att få i lilla monstret här lite mat innan det går över styr på riktigt, haha, fy så hemsk jag blir!! :PKram och hoppas du haft en fin dag du med, här kom solen fram på kvällskvisten, såå härligt :D
Madeleine

Eva

Vilken härlig bild! :-)

Svar: Tack :D
Madeleine

Camilla ♥ Äntligen mamma!

så söt klänning Lova har :)

Svar: Visst är den fin! Finns hos KappAhl, hon har fått den av sin faster :D
Madeleine

Hanna Z | Mamma Mode Skärgårdsliv

Så kul att läsa även om jag tänker att jag redan vet mkt om dig utöver bloggen, hihi. Vill också gärna läsa mer om Lion. Liksom det vardagliga, hur han utvecklas och sånt:)

joanna-livet med Asperger symdrom

Hej! hörde du mig på P3 i går?

Tänkte bara tips om mitt program där jag berättade min historia om att leva med Aspergers syndrom och psykisk ohälsa utan att jag visste om det som bla innehåller mobbning som gick så långt så jag valde att avsluta mitt liv, ett mycket viktigt ämne!

Så om du missa det så tycker jag att du ska lyssna på det nu i efterhand här http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/197423?programid=3052 :)

Om du inte gillar sådana här kommentarer så ber jag om ursäkt vill bara sprida den viktiga information jag bär på:) kram Joanna

Linnea Lindh Photography

Pinterest är ett jättebra ställe att samla inspirationsbilder! Här är t.ex. min egen inspirationssida där jag samlar bilder jag snubblar över av olika bröllopsfotografer för fotoinspiration:http://pinterest.com/linnealindh/wedding-photography/Superenkelt att bara installera knappen och sedan pinna när man är ute och surfar.

Svar: Men så fint!! Undrar om man får använda bilderna till publicering såhär eller om bilderna bara är för den sidan, får kolla in det iallafall, tack för tips :D
Madeleine

elinjosefine

Kul att läsa <3 Tänk att det små kan vara så olika. Endel påstår att det är så "enkelt" att skapa rutiner, få de att sova om natten osv. Vi har inte haft det så "lätt". Vi har en liten bestämd fröken som fortfarande inte sover om nätterna och det är sååå jobbigt ibland. Men när morgonen kommer så är det alltid glømt och man får ny energi av de små skratten.Kram på dig

Svar: Samma här! Vi hade det så enkelt första tiden med Lova, men sen fick vi liksom allt i retur igen och hon vill varken äta eller sova eller göra nått vi säger, mest hela tiden, men de säger ju att man brukar få en av varje så kanske Lion är kämpigare nu och blir enklare sen, och kanske ni får en liten som sover hela natten från dag ett nästa gång (om det blir nån sån)? Hoppas!!Kramar <3
Madeleine

Sandra

Jag skulle också väldigt gärna läsa lite mer om Lion, vardagliga saker sådär bara :)

Våra små tittade nämligen ut på samma dag och vi var dessutom beräknade till samma dag också. Därför tycker jag det är spännande att läsa om lilla liten då jag har en precis lika gammal här hemma ;D

Svar: Men vilket sammanträffande, haha! Ska försöka skriva lite mer om lilleman men det är ju så svårt, det händer ju inte så mycket förrutom de där stora sakerna som kommer sen med första leendet och så vidare men samtidigt sker det ju massvis varje dag, han blir större och piggare och mer med och allt på samma gång och alldeles för snabbt, konstigt det där, häftigt :DKram!
Madeleine

Michaela

Åh, jag är mamma till Dans Elvin, vad kul det var att få läsa dom där orden! :) Jag har följt dig lite i smyg ett bra tag både här och på instagram, stort grattis till lilla killen och er fina familj! Hälsa Micke och Pelle från mig, och du, när ni kommer till Sundsvall bjussar jag mer än gärna på en kopp kaffe och gammalt skvaller :)

Svar: Nejmen så kul! Både att du är här och smygläser (lite bekant känns du ju plötsligt på något vis trots att vi inte känner varandra, haha) och att du ger dig tillkänna :D Och jaaa, det där kaffet och skvallret ser jag fram emot :D
Madeleine

Anna - Gustavs mamma och gravid

Kul med en liten frågestund, dock hann jag aldrig med min lilla fråga. Om du vill svara på den i efterhand så får du :) Jag skall ju föda om max 3 veckor och jag har samma dilemma som förra gången: vad skall man ha på sig när man åker hem från bb?! haha. känns som en världslig sak, men man är ju verkligen så mittemellan allt då!Hoppas ni får en skön kväll och natt (men tanke på dagens sista inlägg) och återigen, han ser så otroligt söt ut er Lion! Ett riktigt litet mästerverk!

Svar: Jamen självklart! Försöker alltid svara när det trillar in frågor men ibland missar jag eller så räcker inte tiden till, men då är det bara prova igen :DMenar du man eller bebisen? Jag hade bara på mig mjukisbyxor, träningsskor och en amningströja och så jackan över, och på Lion hade vi bara pyjamas med den där vita stickade heldressen över som du kanske sett på nån bild? Och så hade han mössa och tossor på fötterna med filt över babyskyddet, man är ju inte ute så länge utan det är ju bara mellan sjukhus och bil och sen bil och hem, men ja, det ÄR svårt att klä de små nu när det är såhär mellanvarmt tycker jag, lättare med Lova på vintern nästan för då bara var det ju kallt och på med massa kläder :DKram och tack!! <3
Madeleine

Anna- Mamman som drömmer och längtar efter ett större boende

Roligt med alla svar! :) Jag läser gärna mer om Lion också!:) Stor kram

Evelina - mamma till Lucas

Så roligt att läsa :)

Linda

Grattis igen till er skatt! Så fina barn ni har! Undrar om de gamla skrönorna kring om det blir en flicka eller pojke har stämt in på Lova och Lion? Ha det så gott!

Annonsera här »