När Lion kom till världen

Måndag den 29/4, jag förstår inte alls att någonting är på gång, lagar pastagratäng när gänget kommer hem strax efter 4 och stannar upp lite då och då för att ta mig igenom vad jag tror är förvärkar. Micke undrar om han ska fixa maten eftersom att jag ju verkar ha ont, men nejdå det går absolut bra så han och Lova leker inne i rummet och jag fortsätter i köket.
 
Efter maten bjuder Lova på kaffe och jag sitter på hennes lilla minifotölj med magen i vädret och skrattar åt hur otroligt stor jag är, magen bara hänger och jag lägger mig i sängen istället och får ett par ganska onda förvärkar på raden och funderar på att gå in och lägga mig i sovrummet istället så att Lova ska slippa se mamma ha ont. Sedan är det ganska lugnt och oregelbundet fram tills att damen nattas strax innan 7, då inser jag att det ju faktiskt är regelbundet plötsligt och jag börjar klocka de med runt 3-7 minuter emellan och de håller i sig 45 sekunder till 1 minut. Går lite mellan sovrum och soffa och pratar med båda mamma och vänner och funderar på om jag kanske kan göra något för att det ska dra igång på riktigt. Micke frågar om det är dags när jag ställer mig över soffkanten just som jag kommit in i vardagsrummet och då börjar jag förstå att ja, kanske det faktiskt kan bli något av detta och säger att han ska varna Pelle, utifall att.
 
Jag skär upp en lite ananas och sätter mig i soffan med min enorma mage nästan hängandes mellan benen, hinner kanske ta ett par tuggor och så plötsligt är det som att lilleman rycker till inne i magen och vattnet går, inte sådär forsande men ändå så att det kommer en del och just som vattnet går hör Micke att det knäpper till och tittar på mig. Det är dags. Jag springer in på toaletten och är alldeles skakig, säger åt Micke att han ska ringa Pelle och smsar de närmaste där jag står inne i badrummet. Det är verkligen dags, det skrämmer mig lite samtidigt som jag blir alldeles exalterad och i samma stund som vattnet gick började värkarna komma väldigt intensivt, väldigt regelbundet och styrkan på smärtan har stigit några hack, så jag känner att jag börjar få bråttom.
 
På med kläder, Micke ringer sjukhus och taxi, fram och tillbaka i lägenheten, upp med ett blogginlägg såklart haha, och när Pelle kommer inspringandes alldeles andfådd och nervös och berättar att han sprungit hela vägen skrattar jag åt och med honom och tar jag en värk innan jag försöker få på mig skorna. I den stunden börjar de avlösa varandra och jag klarar det inte, ställer mig på alla fyra över sängen och ropar på Micke som kommer in och får de på mig. Halvt ut genom dörren, kameran måste vi ju ha med, den sitter i datorn! Micke hämtar och jag börjar jobba mig ut mot bilen och stannar för några värkar längst vägen. Taxichauförren undrar om det är "like för" och ja, det konstaterar vi att det är så han försöker köra lugnt men jag tänker att han ju borde köra fort så vi hinner fram. Pratar med mamma i telefonen och förstår såhär i efterhand inte hur det gick, men det gjorde det visst och hon säger att vi ska höras senare istället och att hon ska åka mot Oslo.
 
Ut genom bilen, en värk vid ingången, en vid hissen, några genom gången till incheckningen och sen stannar jag strax innan för en sista medan jordmor möter upp mitt i en värk och låter mig andas ut den. Sedan blir vi ledda till rummet vi ska föda i, här minns jag ingenting alls men det var visst först då vår jordmor som kom att förlösa mig kom in, världens snällaste och hela hennes personlighet bara utstrålade lugn och värme, Sissel. Klockan är nu 20:45 och vi gör en undersökning, 4 cm öppen, oj det var ju inte så mycket tänkte jag och tror att detta kanske inte ska gå så fort ändå, men jag förklarar att värkarna bara avlöser varandra nu och det ser hon så hon frågar om jag kan tänka mig att ta en dusch för att värmen ska lindra lite. Absolut, det har jag ju gjort hemma mycket under förvärkarna så det testar vi. Sissel får av mig kläderna, sätter mig på en pall och till en början känns det väldigt skönt men nu är det som att en lång värk som aldrig dalar startar och jag sitter och vevar i duschen med händerna över ansiktet medan hon och Micke sköljer mig över magen där de värsta värkarna sitter.
 
Jag får nästan panik, kan inte andas men försöker ta djupa andetag och räknar så som jag gjort under förvärkarna, ögonen vänder sig in i huvudet på mig efter en stund, jag kväljer mig av smärta och säger att jag måste ha något för jag klarar inte detta, jag tror ju att det är lång tid kvar eftersom att jag bara var 4 cm öppen. De ber mig komma ut ur duschen för att prova ta några värkar över "prekestolen" som jag lutade mig mot mycket under förlossningen med Lova och även hängde över innan jag kom in i duschen men jag klarar inte att röra mig, Sissel och Micke säger att de ska hjälpa och drar mig upp innan jag snubblar ut mot rummet och hänger mig över prekestolen för att fortsätta värken som ju aldrig tar slut.
 
Jag hinner inte mer än komma upp på benen innan jag känner att jag måste krysta, hela kroppen börjar skaka och jag trycker utan att jag kan göra något åt det och skriker att jag krystar. Sissel säger åt mig att försöka komma ned i sängen som står alldeles bredvid för att det är bättre för bebisen om han kommer nu, så jag lägger mig lite halvt på sidan, ett par till jordmödrar kommer in och de får upp ett stöd till benet men jag förstår nog ändå inte att det är dags, att han kommer nu, och jag ber igen om något mot smärtan men de säger att det hinns inte med, att det är dags nu, att lillebror kommer när som helst. Ett par krystvärkar tar jag på sidan sedan ber de mig lägga mig på rygg och hålla upp benen själv, jag hinner få några värkar och sedan säger Sissel att det är ju massa mörkt hår här nu och det ger mig enorm kraft och i nästa värk är huvudet ute. Jag får en liten paus här, precis som när jag födde Lova, försöker lyfta huvudet för att se nedåt men jag har ju stormagen i vägen fortfarande så jag ser ingenting men ena jordmoren frågar om jag vill känna och det vill jag absolut, det första jag känner är ett litet öra, sen en liten näsa, jag börjar gråta av lycka och ååhh´ar till Micke, han är strax här. Det tar vad som känns som en halv evighet innan nästa värk kommer så Micke masserar bröstvårtorna och i samma stund kommer sista värken och jag tar i för allt vad jag har medan jordmödrarna drar ut det sista som är kvar av axlar och kropp. Nu är han här. Jättekort navelsträng visst men pappa klipper och jag får upp vår bebis på bröstet, båda gråter och vi kysser varandra.
 
Visst är det en liten Lion? Ja, det är det. Världens finaste lilla kille som kom ut som en liten raket på 3980 gram och 53 cm, 29/4 kl 21:33 - 1,5 timme efter att vattnet gått, efter 40 minuters intensivt öppningsskede och 8 minuter av krystvärkar. Vilken lycka, äntligen.
 
NyföddLion

Det sista Sissel säger efter att hon kramat om mig, grattat och peppat är att nästa gång måste jag skynda mig in så snart jag känner minsta lilla antydning, hihi.

 

Förlossningsberättelse - Rikshospitalet - Svensk i Norge - Svensk i Oslo
63
FrIda

Sitter här med tårar i ögonen och läser din fina berättelse! Tänk att han är här hos er nu! <3.

Du är så duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, en fröjd för en läsare! Njut nu i bebisbubblan. Kramar

Svar: Åh, tack söta du, blir så glad <3Massa kramar!
Madeleine

michaela ♥

åh så fint du skriver vännen. sitter här och är helt rörd. verkligen största ögonblicket i livet ♥

Malin

Så otroligt fint, jag sitter och gråter på jobbet!! <3 Vilken fantastiskt fin bild på er dessutom. Stor kram!

Sara - mamma till Eli

Här har vi inte tårar i ögonen, de rinner ner för kinderna! Så underbart du beskriver alltihopa!

Seema Lundbäck, Mamma till två trollungar ;)

Gud vad mysigt att läsa!! Älskar verkligen att läsa förlossningsberättelser! Så mysigt! Förresten om du gemför förlossningarna, vilken va bäst då? Gjorde denna ondast med Lipn? Eller gjorde förlossningen med Lova ondare?Ha en bra dag, och se till att njut riktigt ordentligt av denna bebistid :) åhh vad man längtar tillbaka, även att det är mysigt att se sina barn utvecklas mer och mer, och bli till självständiga individer mer och mer! Men nästan så man vill stoppa tiden, och visst är väl bebistiden något alldeles speciellt!! Jo men visst är det ju så!! Varje ålder är ju egentligen något speciellt!! Men man glömmer det!! Haha, men åhh ja!! Nästan så man måste börja dokumentera ju ;) vill minnas allt, vartenda ett ;)Kram på er :)

Anna

Vilken häftig och intensiv berättelse! Tack för att du delar med dig. Starkt gjort båda ni! Kram

Malin-mamma till Arvid & Lucas

Det är en så helt fantastisk upplevelse!!!! Kul att läsa eftersom jag kände igen mig väldigt mycket från min senaste förlossning. Den där värken som liksom bara fortsatte utan paus bla.... Vi hann ju inte iväg men de gick de med... Han är såååå fin lilla(ganska stora hihi) Lion!!! kram

j

Åh så underbart!! Längtar efter nästa förlossning för min del, haha :)

Camilla ♥ Gravid

Sååå underbart att läsa!

Tusen tack för att du delar med dig!

Kram!

Elin

Säger som de andra, tack för att du delar med dig! Så många känslor som far genom kroppen när man läser din text, samtidigt som jag ser din berättelse som genom tvrutan så återminns jag min egen intensiva, smärtsamma och otroligt underbara förlossning!

Grattis än en gång! Kram

Nena: Foto - DIY - Inredning

Åh men sådär kan du ju inte skriva.. blir ju svårt att hitta tangenterna med tårar i ögonen ju! Så glad för eran skull och så skönt att ni hann med trots att allt gick fort :)

Kram

Erika - Mamma till Stella ♥

Åh vilken fin förlossningsberättelse! Tårar i ögonen helt klart. Låter helt underbart med en sådan snabb förlossning, lite läskigt innan man är inne såklart, men själv hade jag ett öppningsskede på 12h, och en latensfas på fyra dagar.. Grattis hur som helst, till en fin lillebror!

Linda

Åhh... Sitter här på bussen med tårar på kinderna. Såå glad för er skull.. Och så arg för att jag fortfarande har rött ljus av läkarna. Vill verkligen själv också. Är med både glädje och ångest jag tittar in här. men jag bara måste :) Andå så gör det så ont... Speciellt att inte veta om jag någon gång kommer att få klarsignal igen.. Så nu njuter jag av att följa er istället ;)

mathilda

Så så så fint! Finns inget häftigare än den där allra första stunden med en ny liten familjemedlem. <3

Carro

Åh vilken rörande berättelse! Tack! Lyckan lyser verkligen igenom, så otroligt kul att läsa! Och du är nog som gjord för att föda barn och vara mamma- bara måste vara ditt uppdrag här på jorden!! Fick lite hopp om att min eventuella nästa förlossning också kan gå bra. Heja dig!!

Malin

Så fin text! Tack för att du delar med dig!

Angeliicaz

Tårarna brinner bakom ögonlocken, så härligt att läsa och någonstans återupplever man sin egna första minut med det finaste man har.

Njut ordentligt! :)

Linda Blom | bebis i magen ♥

Fy vad jag gråter, FY vad jag gråter. Och jisses vad jag känner igen mig! Förlossningen här hemma gick ju i raketfart den också, skillnaden var att mitt vatten bara gick hux flux utan några känningar innan och att det var första barnet och inte andra. 1,40 efter att vattnet gått låg hon på mitt bröst. 3cm öppen när vi kom in var jag.. Jag vet precis hur intensivt du har haft det! Jag väntar på min förlossningsjournal, sedan skall jag skriva klart min förlossningsberättelse också.Grattis igen, fina Madde! Tänk att han är här! Och tänk vad han är underbar! Tårar!

Hanna Z | Mamma Mode Skärgårdsliv

Åh åh ååååh! Jag som redan fått höra händelseförloppet lite snabbt sitter ändå här med tårar i ögonen och ler lite fånigt. Underbar berättelse <3

Sophie

Vilken fin berättelse, sitter här med tårar i ögonen, så vackert beskrivet av det finaste ögonblicket i livet, att få bära och födda en litet underverk<3 en förlossning kommer alltid att få mig rörd till tårar. Så mycket känslor och massa kärlek. Tack för du delat detta magiska ögonblick med oss igen! Kram

Helen

Vilken fantastisk berättelse, och vilken stark kvinna du är!!

Linda M

Jättefint skrivet! All lycka till er!

Denise - Mamma till Noah

Underbar berättelse och vad fort det gick!=)

Lena

Sitter med tårar i ögonen, vilken fin upplevelse och så fint skrivet! Tack för att du delade med dig och grattis än en gång! :)

Eva - tvåbarnsmamma

Åh så underbart. Påminner aningen om min förlossning med gossen. Går verkligen snabbare med nummer 2. Tack för fin berättelse.

Jennie

Åhhh vilken fin berättelse :)Grattis till lille Lion!

My

Åh så fint. Tårögd och gåshud! Han är så fin! Och ni andra med såklart! :)

Sofie

Det är något speciellt med en förlossningsberättelse! Ler igenom hela, känner smärtan och blir varm i hjärtat av glädjen!

Kram Sofie

Therese

Fantastiskt att få läsa! Jag gråter alltid när jag läser eller ser förlossningar, det är så oerhört stort och går bara att riktigt förstå när man varit där själv. Jag är så glada för er skull och det är så roligt med en av varje :) Thelma sa till Wilson idag att han är hennes bästis, jag dog en smula <3 Stort kram till er alla!

Linda Cathrine

Åh, tårarna bara rinner. Önskar så att jag själv kommer få uppleva en egen förlossning i framtiden, ska bli barnmorska så lär ju få vara med på några andras. Jag fick nästan bråttom att läsa innan ni kommit in för det kändes som om det var bråttom om om jag läste fort skulle ni komma in fortare. Konstigt det där hur man kan leva sig in i något man läser, men har ju å andra sidan läst din blogg sedan innan Lova föddes :) Återigen GRATTIS till en underbar lite Lion.

Madde

så underbart att läsa! och du är magisk på att berätta saker med de rätta orden! :) mys på med hela familjen nu :) men jag har en liten fråga.. kan du inte försöka jämföra förlossningarna ? vilken var värst/bäst? osv.. :) kram!

Lisa

Åh vilken rörande förlossningsberättelse! Och så underbart att han äntligen är hos er! Men jag måste fråga; "Det tar vad som känns som en halv evighet innan nästa värk kommer så Micke masserar bröstvårtorna", whats up med det??

Malins Blogg | PT - Mamma - Lifestyle

Åhhh så fint du skriver hjärtat <3Fick rysningar i kroppen och tårar i ögonen samtidigt som jag skrattade åt vissa bitar. Underbara, underbara du! Det här gjorde ni så bra!Puss & kärlek!

Emmmelie Johansson ♥ mamma till L

Åh va fint skrivet. Du är så duktig med orden och det ger ensån känsla att läsa. Tänk att det kan vara en sådan skillnad mellan syskonen också, ingen förlossning är den andre lik - verkligen. Stort grattis igen till er ♡

Anna - mamma till Alva

Är nära tårarna när jag sitter här och läser, så många minnen från min dotters förlossning som kommer tillbaka! Du är fantastisk, vilket jobb du gjort!

Anna

Blir helt tårögd Madeleine. Grattis till er skatt!

Emma Josefine

Åh, helt fantastiskt ♥

Jenny

Först ett stort grattis till Er nya familjemedlem, han är så fin Er Lion! Tack för att du delar med dig av din förlossning, det kom minsann en liten tår från ögat :)

Evelina - mamma till Lucas

Åh!!! Satt o spände mig när jag läste o tillsist kom tårarna hihi... Finingar! <3

Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Åh va härlgit att läsa om hur de gick till, du verkar haft det väldigt intensivt och de påminner om min förlossning. Kram och grattis igen!

Evelina

Men åh så vackert att få läsa!! Du är så duktig och ni är världens sötaste familj!!

Kramar och stort grattis <3

Nilla :)

Men jösses gumman jag sitter med tårar i ögonen, så fint berättat <3. KRAM

Johanna

Åh så fint, grattis igen till eran underbart söta Lion!

Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

Så underbart att läsa! Grattis till ert mirakel =)

Malin S

Hahaha jaaa.. klart bloggen måste hinnas med att uppdateras ;)Underbart! Hoppas och längtar till nästa gång för vår del.. Kram

Johanna - Life by Me

Åh, vilken fin förlossningsberättelse! Du kan verkligen uttrycka dig i ord och skrift, men blir så berörd. Sitter med tårar i ögonen nu. Grattis till er fina fina Lion!

Jessica- mamma till Joanna

Med tårar i ögonen - vilken lycka och vilken fantastisk förlossning! Låter som min förlossning förutom att öppningsskedet tog lite längre tid, ca 2,5 timmar, och att vattnet gick 12 timmar innan hon var ute, men den var så fantastisk och jag längtar tills nästa gång :)

Kramar <3

Fotograf Linda-Pauline

Oj vad kul att läsa! :) Gud. Att det kan gå så snabbt. Det är ju lite läskigt det med, plus det som jag var med om - flera timmars väntan och krystande och jobbade. Vet egentligen inte vad som är bäst, haha :) Men bara de kommer ut, hela och friska <3 Så fint namn också, kul att våra nästan heter likadant ;)

Smulan

Läste detta på bussen med paus då och då för att titta ut genom fönstret. För att inte börja hulka. Höggravid som jag är, längtar jag nu otroligt mycket efter vår lilla skrutt. Att få uppleva detta igen. Tack för din fina berättelse. Kram!

Malin Pousette

Tänk att man kan bli så berörd av någon annans förlossningsberättelse! Här ligger jag och ammar och kan knappt se för att tårarna bara sprutar! Så himla fint! Och ni hade också en liten räcer unge :) så skönt att det gick så bra och vilken supermom du är, utan någon som helst smärtlindring!

Grattis igen till lilla Lion ❤

Jeanett

åh jösses jag bara gråter! Tårarna bokstavligen sprutar!

Så fantastiskt fin historia, och vilka minnen!

Himla stort grattis till er alla!!!

linn

Oh jag skrattar och gråter om vartannat åt detta och läste högt för sambon som visserigen bara är måttligt intresserad ;) Men oh vad mysigt :) Jag vill också!

Maria

Tack för att du delar med dig, så häftigt och underbart att läsa om hur Lion kom till världen :) Låter så mycket som min förlossning, blir alldeles tårögd, framkallar så många minnen ❤ kramar!

Johanna

Du kan ju gissa vem som sitter och hulkar sig här hemma? Haha! Såå fint skrivet vännen! Gud så fort allt gick, snacka om att alla förvärkar har gjort sitt! Underbart <3Puss <3

Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

Jag blir ju alldeles tårögd! :)

Karin

Helt fantastiskt att läsa om din berättelse! Jag sitter här och blir alldeles tårögd och får gåshud. Det är så stort och magiskt på något sätt att föda fram sitt barn. Det lilla liv som man skapat tillsammans med den som står en allra närmast, en liten bit av mig och en liten bit av honom, magiskt!

Fia- men lillen i magen

Fantastiskt att läsa. Tack för att du delar med dig! Skönt att få läsa om det när det närmar sig för sin egen skull :)

Viktoria

Hej vilken fin berättelse och du skriver så fint. Man bli så berörd..

Känner igen mig från Lucas förlossning som var den 21/12-12 det var lite lika på nåt sätt känns det som.

Jag blev igångsatt kl13 med att dom tog hål på hinnorna och kl 14 fick jag dropp.

Hände inte så mycket fick sammandragningar /småvärkar vid 15 vid 16 börjar de bli lite mera men inte så farligt o så det gjorde ont. 16.30 undersökte Bm Lina mig o jag var öppen 5cm! Lite tänkte jag , trodde det var mer!

Började må illa stax efter hon undersökt mig o spydde lite. Tänkte då att det kommer nog ta några timmar till.

( Förra förlossningen mådde jag oxå illa i och då va det ca 2timmar kvar innan han kom)ca 16.40 fick jag lustgas på svag nivå. Vid 16.47 börjar det trycka på o jag vill krysta!! Tänker att det kan jag väl ändå inte göra redan nu?! Men jodå det gjode jag och då skulle bm Lina springa på toa mitt i de hela haha.

Hon kom till baka snabbt och kl 17.03 är Lucas född<3

4240 gram 54 cm lång så underbar<3

Så det gick oxå jätte fort efter hon undersökt mig.

så kul att läsa andras förlossningberättelser man blir så glad och det är så fantastiskt att man får ett barn!!

Så kul att läsa din blogg för vi ha gämna gammla barn

Leo är född 13/4-2011

Lucas är född 21/12-2012

malena

Vilken fin berättelse! Det måste vara skönt nu då ni har kommit såhär långt! Njut av tiden. Men det vet du säkert redan!:)

Martina - Gravid med lillebror

Helt fantastiskt! Låg och läste det igår och blev helt varm i kroppen.. Vet att det snart är dags för oss också så om det blir likt detta så hade jag varit överlycklig

Martina - Gravid med lillebror

:) Stort grattis till den söte!!

Hanna

Vad kul att få läsa om hur det gick till. :-)

madde

va fint att vi får ta del av ett sådant speciellt tillfälle i ert liv, då er lille prins kom till världen. Jag sitter också som så många andra med tårar i ögonen. Det är verkligen helt underbart att få barn<3 grattis till er fina Lion och jag håller med henne "nästa" gång får ni nog skynda er in hihi

Annonsera här »