Det här med färg&funktion

Påfyllning i barnens höst- och vintergarderob, massa mjuk ull utöver det som fortfarande passar från förra året. Joha är vanligtvis vårat favoritmärke men i år blev det, precis som förra året, en del från Hust & Claire och så testar vi Name It för första gången. Både Joha och HC är danska märken men väldigt poppis här i Norge också. Nu är vi redo för höst- och vinterkyla.

HustAndClaire

Funktion, funktion, funktion. Det är alltid det viktigaste i den här familjen, speciellt såhär års när det är kallt. Om vi väljer blått eller rosa, eller gult eller grönt för den delen, lägger jag ingen tyngd i och är noga med att alltid poängtera för Lova, som ju än så länge är den som pratar om det då hon leker mycket med killarna och älskar spiderman och liknande, att det inte finns något som är för killar och något som är för tjejer, alla får göra och använda precis det dom vill. Att Lion går med blått och Lova med rosa eller tvärtom är liksom samesame för mig, det är bara en färg och ett roligt tillval, men ullen i år blev visst superbasic då vi hade så mycket färgglatt redan.

Det är höstferie denna vecka så vi kör korta dagar hela gänget, så skönt!

8
Sofia - Grandessa

Hur gör ni med ull? Har ni det underst och så byxor och tröja över?
Eller har ni enbart de plaggen och sen tar på t.ex. fleece etc. när det är kallt?

Förstår du hur jag menar? :)

Svar: Precis som Johanna skrev kör vi, med tre lager när det är kallt - underställ i ull, mellanlager i tjockare ull och så overall som är vattenavvisande och andas :D Men man kan också ha tunnare ull som underställ under vanliga kläder om man vill, det har vi till exempel under byxorna ibland om de bara har jacka när det är kallare, men i barnhage kör de ullen som kläder allt som oftast och kanske en tunika/kofta eller så över ibland :)
Johanna

Johanna

Här hemma kör vi också ull när kylan kommer! Kan tipsa om att barnas hus har kampanje på ull fr Reflex, 99,- per del! I massa olika härliga färger!

Svar: Åh super, tack för tips, ska spana in! :D
Madeleines.se

Karin

Superfina färger! =)

Madeleine i Texas

Jättefina färger!

ISLANDSMAMMA

Hihihiih jag är också en sån ull-tokig mamma och det är ju bara det bästa när kylan kommer och redan nu tycker jag. Beställde precis här om dan lite ull från detta danska märke som jag hade aldrig hört talat om Hust & Clare, annars är norska Janus favoriten.

HAPPY HAPPY DAY söta fina :-)

Svar: Har aldrig testat Janus av någon anledningen, men vet många som är supernöjda med de så det kanske får bli något plagg från dom också - gull er gull, som man säger här, haha :D

Kramar i solen!
Madeleines.se

Hanna - Min väg till att bli en bättre löpare

Fina färger!

Paula

Hej! En fråga om något helt annat!
Hur upplever ni med Lions namn, alltså frågar folk flera gånger om ni menar Leon, hur man uttalar, glömmer folk vad han egentligen heter/säger fel? På dagis och dyl?
Kram!

Svar: Vi får ofta upprepa namnet och säga lite tydligt, men det får vi med Lova också så jag tror att det mer än en grej med svenska och norska - i Sverige har vi aldrig fått upprepa tror jag, och alla säger Lion (haft och har mer problem med Lova, där de uttalar det Låva) :D

Kramar!
Madeleines.se

Sofia - Grandessa

Tack för svar.
Var lite otydlig märkte jag, självklart har man något ytterplagg.
Menade som sagt om ni hade de istället för "vanliga" kläder på dagis o dyl.
Hade tur att du gav ett utförligt svar ändå. :)

Har haft ull med men mest som underställ och då blir de oftast inte att fröknarna tar av om de haft kläder utanpå när de kommer in och då blivit på tok för varmt. Så ska nog enbart köra på med ull och sen någon tröja/kofta som du skriver, de är ju så bra! :)

Ha en mysig måndag <3

Svar: Nejdå jag förstod hur du menade :D

Ull är så inbitet här att man nästan måste ha det känner jag, haha, så pedagogerna vet hur de ska klä på och av och det är ju bra - men kör man den liten tjockare ullen (alltså inte den supertunna som är med silkemix tex som vi brukar ha när vi har under kläder) så är det som kläder, byxor och tröja liksom, den som är blandad med bomull är bra i bhg för den är lite tjockare och tåligare :D

Kram och ha en fin måndag <3
Madeleines.se

Annonsera här »