Troll & Skolfix

Dammade av lite i högen av egna bilder från i somras. Här är lilla minimannen fortfarande i blöja, men senaste veckorna har han faktiskt varit helt blöjfri. Hej nya fasen. Vi har verkligen fått två stora barn plötsligt känner jag, även om minstingen alltid är lite bebis. Och hur underbart är inte trolska skogen? Alltså jag är lite förälskad i det där sagolandet inne i skogen. Så mysigt uppbyggt.
 
 
Sommarens sista suck, eller vad heter det? Vemodigt som tusan och sommaren är minst sagt märkbart kortare här uppe, hösten har knackat på i både luft och natur. Antar det tar ett år eller två innan man väljer sig vid säsongsbytena!
 
Idag ska vi iväg för att ordna ryggsäck och skolstartsaker till Lova inför nästa vecka. Är det fortfarande sådär som när vi var små? Att de ska ha pennor och pennskrin och papper till böcker, gympapåse och sånt? Gud, alltså vad skedde, vår lilla Tossan!
 
10
Anna

Hej.
Jag gillar dina bilder, och din blogg.
Faktiskt så har jag börjat planera en helgutflykt med tåg till Sundsvall. Jag vill till Norra berget och trollskogen som du berättar om.
Blir det en fin höst så åker vi redan nu, annars får det bli en vårutflykt.

Svar: Åh men vad roligt!! Det måste ni få till :D Trolska skogen ligger dock en bit från stan och har snart uppehåll, men kommer igen en sväng vid halloween och sedan i vinter tror jag - vi har ju bara varit här uppe om somrarna innan :D
Madeleine Englund

Anonym

Hej ! Börjar hon nollan så behövs kanske inte gympa påse ännu. Iaf här börjar de med gympa i ettan. Och det med klä böcker är nog olika. Men så klart pennskrin och väska och sånt måste de ju ha. Min mellan kille ska med börja nollan nästa vecka. Vi kommer köpa vattenflaska och matlåda till frukt också =).

Svar: De skulle börja med gympa redan nu fick vi info om på mötet i våras, så ja, kanske det behövs då? Haha, helt galet! Matpakter har vi ju tusen tals sedan Norge, men pennskrin och sånt då, puh! :D
Madeleine Englund

Emma

Vår gosse började förskoleklass igår! Helt galet! Här börjar de oxå med gympa första året så gympapåse måste vi fixa, men pennskrin mm behöver inte vi. De fick en penna redan första dagen som de har på sin plats.
Det enda vi skulle ha med annars var en liten kudde dom kan sitta på när de har samling då golven va kalla och frukt varje dag☺️

Isabell

Vilka underbara bilder! :)

Eleni

Kan trösta dig med att hösten känns ovanligt jätte tidig i år. Augusti brukar fortfarande vara sommar så förhoppningsvis är det bara i år det är så här. Kan man hoppas... haha. Även i September har det hänt att det är så varmt att vi åkt och badat. Men jaa.. vädret verkar göra lite hur som helst och i år blev sommaren väldigt kort. Suck.

Men oj, så mycket ni tänkt på saker till förskoleklassen... blir alldeles stressad då vi inte ens funderat på något sådant. Behöver man ha med sig pennor? Har dom gympa? Hjälp. Hade ingen aning. På min tid hade vi ingenting sådant på "lekis" som det då hette... men det är också hundra år sedan nu, haha.

Mamma bläckfisk

Det känns den verkligen dubbelt när barnen blir större. Så vemodigt, samtidigt som man känner sig så stolt över deras utveckling och framsteg. Men det läskigaste är nog att det känns som om tiden går alldeles för fort (även om det inte känns så när man står mitt uppe i bebisskrik, kräks, maratonamning, och nattvak). Grattis till blöjfriheten!! Jag har tre 2,5 åringar (trillingar) och längtar verkligen efter att slippa alla blöjbyten. Men de är för det mesta helt ointresserade av pottan än så länge.

Erika

Vilka härliga bilder :)

Anonym

Ja Södermalm har idrott i förskoleklass också :) skrivpennor och block får dom av lärarna, många av lärarna vill inte att barnen ska ha egna grejer med sig, de får tas fram på fritids och annars ligga i lådan. Så det är bara gymnastiksaker som behövs :)

Anonym

Ja Södermalm har idrott i förskoleklass också :) skrivpennor och block får dom av lärarna, många av lärarna vill inte att barnen ska ha egna grejer med sig, de får tas fram på fritids och annars ligga i lådan. Så det är bara gymnastiksaker som behövs :)

Kaffehörnan

Men vad underbart att höra. Wow vilka bilder du delar med dig. Vilket proffs. Ha en fin dag

Annonsera här »