Laxpaket & Förstamötet

Laxpaket är lite av vår nya sushi tror jag. Eller, vi picknickade i och för sig takwaway som morsdagmiddag igår efter önske från mamman här, men detta är ju så smidigt som lagahemmamat - laxpaket på grillen.
 
 
Vi är dåliga på att planera mat så jag älskar när man kan stoppa i vad man har hemma. Bara man skär bitarna så att de blir lagom stora i förhållande till grilltiden funkar ju liksom allt. I lördags blev det:
 
Morötter och palsternacka i stavar
Färskpotatis i lite större tärningar
Sparris
Laxfilé
Fetaost
Rostade sesamfrön
Citronskivor
Dill
En matsked smör, eller två
Salt och Peppar
 
Och det var allt tror jag? Lagt i den ordningen som det står över, så att laxfilén ger smak till det som ligger under. Sen på grillen tills det är genomgrillat, men det går inte på alltför många minuter. Mums!
 
 
Vet ni vad vi ska göra om ett par timmar? Vi ska till skolan med vår stora lilla 5-åring. Hon var ju där tidigare i våras, men nu ska vi med och så ska vi få träffa alla klasskompisar med deras föräldrar. Stor dag och fortfarande så svårt att greppa att vi har en skoltjej till hösten. Åh, tiden..
 
 
Grilla - Lax - Laxpaket - Recept
5
Amanda Bloom - Gravid med enäggstvillingar

Åh älskar lax!! Så enkelt med laxknyten :) Och tänk att Lova snart ska börja skolan.... tiden går fort!

Svar: I know! Helt galet!! :)
Madeleines.se

Anonym

Hoppas ni tyckte om skolan igår :) jag jobbar där så det var kul att se er!

Svar: Nejmen se där, vad roligt! Var det du som visade oss klassrummet? :) Superkul, spännande och skrämmande med skola på samma gång - blir ju sån kontrast mot på förskolan med alla dubbellåsta grindar och personal, haha, men Lova längtar och jag tror det blir bra :D
Madeleines.se

Natalie plus Co.

Åh så gott med laxpaket! Och så smidigt dessutom :)

Lina

Men gud så gott det såg ut :) Vi har ett laxpaket vi brukar göra, med lax, salami, mozzarella, småtomater och basilika (+ salt o peppar) - som vi sedan serverar pasta till - också riktigt gott!

Svar: Men muuuums, lät också supergott! Måste testa :)
Madeleines.se

Emely

Ååå, det är väl det bästa av allt på sommaren? Grillen! Fantastiskt! :)

Svar: Älskar det, så smidigt när man ju helst bara vill hänga utomhus :D
Madeleines.se

Annonsera här »