Södra Berget

Utflykt med varm kako och bullar för ett par veckor sedan, uppe vid Södra Berget bland alla skidåkare och i massa nysnö. Så himla härligt!
 
 
Alltså tänk att vi bott i Sverige i ett år nu. Att barnen pratar helt svenska, med Sundsvallsdialekt tycker ju jag som har ett helt annat tonfall. Ibland bara slår det mig. Lova också tror jag som imorse började prata om att bo i Oslo igen, sådär som hon brukar göra till och från. Hon och hennes klasskompisar brukar säga att hon är norsk, eller var norsk, och hon visar flaggan. Det gör mig så glad att hon känner som stolt över vart hon är född.
 
Härom dagen slog det mig att jag till viss del håller på likadant i Sverige nu, som jag gjorde i Norge i början. Jag vet liksom inte helt hur saker och ting går till här och har utsett en svensk vän som får ta alla sånna frågor, precis som jag hade en norsk vän första åren där, haha! Det är häftigt hur livet svänger!
 
 
7
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

så mysigt med utflyt

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Men så underbart :)

Jenna Cederbom

Ååå dina bilder alltså 😍☺

Rebecca Adnell

Superhärliga bilder :D

AngelicasVärld

Men vilka fantastiska bilder...jag vill också ha snö!! Här i storstaden det barmark å jag lider! Ge mig vinter!

rostfritt stål kran

Fina bilder

Malin

Haha det där känner jag igen! Jag har precis flyttat tillbaka till Sverige efter 10 år utomlands och jag har brorsan som helpline. Har ingen aning om hur någonting fungerar. Den senaste veckan har jag frågat bl.a:
Kan man åka spårvagn i Stockholm på SL-kortet?
Hur fungerar det med försäkringskassan?
Hur gör man med friskvårdsbidraget från jobbet?
När deklarerar man?
Var köper man refill till sodastreamern?

Han tröttnar som tur är inte utan tycker nog mest att det är lite trevligt.

Svar: Hahah jaaaa, precis så är det!! Och speciellt allt det där med försäkringskassan, papper, statliga saker, ut/inbetalningar - noll koll!! :D
Kram på dig, hoppas du trivs hemma igen <3
Madeleine Englund

Annonsera här »